News Flash:

ATENTIE! Controlorii de trafic intra miercuri in GREVA!

14 Iulie 2015
1510 Vizualizari | 1 Comentarii
controlor de trafic
Negocierile dintre controlorii de trafic aerian si conducerea ROMATSA, derulate in prezenta secretarului de stat in Ministerul Transporturilor Dragos Titea, au esuat, luni, astfel ca angajatii isi mentin decizia de a intra, miercuri, in greva de avertisment, timp de doua ore.

"Am avut astazi o intalnire la ROMATSA, nu stiu cum sa spun daca a fost conciliere, mediere... . Cel mai important este ca nu s-a rezolvat niciuna dintre cele 14 revendicari ale noastre. Nu am stiut absolut nimic (despre intalnire — n. r.). Am aflat de la presa ca domnul Titea a intrat in ROMATSA la ora 10,00. Din pacate, ca si pana acum, in prezenta domnului ministru, domnul director general face afirmatii ca este de acord cu toate cele 14 puncte, asa cum a spus si in fata presei. Ok, haideti sa stingem punctul 1. A, pai aici nu sunt de acord. Punctul 2. Nu, pai aici nu pot face chestia asta. La punctul 5, nici aici nu sunt de acord. Absolut nimic. Niciunul dintre cele 14 puncte nu s-au rezolvat", a declarat, luni,Radu Tudorache, controlor de trafic aerian la ROMATSA, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian si purtator de cuvant.

Radu Tudorache a reiterat ca sindicalistii isi mentin decizia de a intra in greva de avertisment, miercuri, timp de doua ore: "Da, categoric ne mentinem decizia. Noi suntem deschisi oricand. Din pacate, sansele cred ca sunt aproape spre zero la suta. Nu putem sa oprim asa ceva. Avem in jur de 900 de semnaturi de la salariati, controlori de trafic, tehnicieni de aviatie, inclusiv meteorologi etc.".

Radu Tudorache nu exclude posibilitatea unei greve generale, in caz ca nu se rezolva revendicarile controlorilor de trafic aerian.

Controlorii de trafic aerian vor intra in greva de avertisment, miercuri, timp de doua ore, cauza fiind neincheierea Contractului Colectiv de Munca, a declarat, saptamana trecuta, secretarul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), Andreias Paduraru. Potrivit acestuia, in cele doua ore de greva, ROMATSA va asigura, conform legii, o treime din traficul aerian, la care se adauga aeronavele care transporta sefi de stat, prim ministri, ministri, monarhi, bolnavi, avioanele militare, avioanele de cautare cu salvare si cele umanitare.

La randul ei, conducerea ROMATSA a anuntat ca decizia sindicatelor va fi contestata in instanta.

romatsa radu tudorache sindicalistii andreias paduraru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008298 (s)