News Flash:

Astra Giurgiu este noua campioana a Romaniei

2 Mai 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
alibec
Astra Giurgiu este oficial noua campioana a Romaniei, dupa egalul dintre Steaua si Pandurii Targu Jiu, scor 1-1. Formatia antrenata de Marius Sumudica are un avans de cinci puncte fata de Steaua, cu o etapa inainte de finalul campionatului.
Steaua si Pandurii Targu Jiu au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat in etapa a noua din play-out-ul Ligii I, pe Arena Nationala. Echipa antrenata de Edward Iordanescu a deschis scorul in minutul 60, prin golgheterul Ioan Hora, iar formatia pregatita de Laurentiu Reghecampf a restabilit egalitatea, sase minute mai tarziu, prin Gabriel Enache.
In urma acestui rezultat de egalitate, Astra Giurgiu a devenit noua campioana a Romaniei. Formatia lui Marius Sumudica a acumulat 45 de puncte, cu cinci mai multe decat Steaua Bucuresti, care mai are de disputat un singur meci, in deplasare, cu ASA Targu Mures.
Astra s-a aflat la conducerea campionatului din etapa a 7-a si pana la final. Este primul titlu din istoria clublui pentru formatia lui Marius Sumudica. Giurgiu este al 13-lea oras care da campioana in Romania, dupa Bucuresti, Timisoara, Ploiesti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Oradea, Brasov, Resita, Urziceni si Galati.
Titlul cucerit cu Astra Giurgiu este primul trofeu din cariera de antrenor pentru Marius Sumudica. Tehnicianul a castigat trei trofee in tricoul echipei Rapid Bucuresti, un titlu de campion in 1999 si doua Cupe ale Romaniei, in 1998 si 2002.
George Becali: Meciul de azi m-a dezlipit de fotbal. Acest joc este o necunoscuta pentru mine
Finantatorul echipei Steaua, George Becali a declarat, dupa egalul de duminica dintre Steaua si Pandurii, scor 1-1, ca echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf nu are valoare. George Becali a acuzat si arbitrajul lui Radu Petrescu.
George Becali, finantatorul echipei Steaua, a declarat ca echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf nu are valoare. Afirmatia a fost facuta imediat dupa ce Steaua a incheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Pandurii, iar Astra a devenit oficial campioana a Romaniei.
"Noi nu am avut un sut pe poarta pana in minutul 70. Nu am contat. Parerea mea e canu avem valoare, i-am spus si lui Reghe. Stanciu a dat numai pase la dversari. O sa iau un atacant sa fortam intrarea in Liga Campionilor sau Europa League. Vor pleca 4 sau 5 jucatori. Jocul din seara asta m-a dezlipit de fotbal. Fotbalul este o necunoscuta prea mare pentru mine. Dupa 13 ani, am inteles ca nu stiu ce este fotbalul. Prea multa indolenta, nu avem valoare. Sunt dezamagit si nu mai pot continui asa. Nu mai vreau sa dau bani. Nu putem lasa jucatorii sa isi rupa capul si picioarele pe teren cu un arbitru ca asta, ca Petrescu. Nu avem valoare nici in arbitraj.", a declarat George Becali pentru Digisport.
Marius Sumudica, antrenor Astra Giurgiu: Campioana acestei editii nu poate fi pusa la indoiala
Astra a castigat primul campionat din istorie, la capatul unui sezon pe care l-a dominat de la un capat la celalalt. Antrenorul Marius Sumudica s-a bucurat impreuna cu elevii sai si este sigur ca Astra a fost cea mai buna echipa din Romania in acest sezon si merita tilul de campioana a Romaniei.
Imediat dupa finalul partidei dintre Steaua si Pandurii, antrenorul Marius Sumudica, a vorbit cu ziaristii prezenti in cantonamentul echipei Astra Giurgiu. Vizibil emotionat, tehnicianul de 45 de ani a declarat ca e un moment unic in viata, el aflandu-se la primul titlu de campion.
"Nu am trait astfel de momente, este pentru prima data in viata. E ceva extraordinar, e meritul jucatorilor, este un momente pe care trebuie sa-l sarbatorim, chiar daca maine avem meci. A fost un an greu, un an in care am format un grup puternic, o forta a grupului nemaiintalnita. Campioana acestei editii nu poate fi pusa la indoiala! Nimeni nu poate pune la indoiala munca acestor baieti. Astra Giurgiu a practicat cel mai frumos fotbal in acest an. Am intrat in istorie. Impreuna cu baietii, nu singur. Intr-un coltisor de pagina va fi scris si numele meu pentru ca eu sunt o parte infima fata de 25 de jucatori pe care i-am antrenat", a spus Sumudica la DigiSport, la cateva minute dupa ce a devenit oficial campion al Romaniei.
Astra Giurgiu mai are de disputat doua partide, cu Dinamo si Pandurii Targu Jiu, insa echipa antrenata de Marius Sumudica nu mai poate pierde titlul, fiind la cinci puncte fata de Steaua, care mai are de jucat doar un singur meci.
Denis Alibec, Astra Giurgiu: Sper sa fiu in lotul pentru Campionatul European din Franta
Astra Giurgiu este noua campioana a Romaniei, iar atacantul Denis Alibec a contribuit din plin la aceasta performanta, a marcat de 18 ori si a oferit 12 pase decisive in 32 de meciuri in toate competitiile, iar 7 dintre aceste goluri au fost inscrise in play-off.
Egalul facut de Steaua in meciul cu Pandurii, 1-1 pe National Arena, a trimis titlul la Giurgiu. Fotbalistii antrenati de Marius Sumudica au declansat petrecerea dupa ultimul fluier al meciului de la Bucuresti. Atacantul Denis Alibec a avut un rol esential pentru Astra la castigarea primului titlu din istoria clubului. Alibec a marcat sapte goluri in play-off, dintre care unul in meciul cu Steaua de la Giurgiu, incheiat cu scorul de 2-0 pentru noua campioana a Romaniei.
”Suntem foarte fericiti, e cel mai frumos sentiment din viata mea, nici nu va dati seama prin ce trecem. Avem meci maine, trebuie sa jucam, vom fi profesionisti pana la capat. Il vom suna acum pe Costica Budescu sa ne bucuram impreuna cu el”, a spus atacantul Denis Alibec la Digi Sport.
Atacantul echipei Astra Giurgiu nu este sigur de prezenta in lotul nationalei antrenate de Anghel Iordanescu pentru turneul final al Campionatului European din vara acestui an.
”Sa vedem pe cine o sa convoace pentru Euro. Sper sa fiu in lot.” a declarat Alibec.
Mihai Stoica: Astra a condus campionatul si merita felicitarile noastre
Mihai Stoica, directorul sportiv al echipei Steaua a declarat pentru Dolce Sport ca Astra Giurgiu pentru felicitari pentru titlul castigat si crede ca echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf nu mai poate rata locul care duce in preliminariile Ligii Campionilor.
"Pentru noi era important sa pastram distanta de Pandurii. Am ramas acum in lupta cu Dinamo pentru locul doi. Prefigurez o victorie a dinamovistilor cu Astra, pentru ca Astra e deja campioana, iar noi trebuie sa castigam cu ASA. Dar nu se mai pune problema sa nu ajungem in preliminariile Ligii Campionilor acum. Nu se poate spune ca noi am pierdut campionatul. Campionatul l-a castigat Astra pentru ca l-a condus "da capo al fine" si, chiar daca e greu, merita felicitarile noastre.
Cred ca noi daca aducem un atacant care sa ne ajute, cum a fost Rusescu, Piovaccari, Keseru, un atacant trebuie sa marcheze multe goluri, 15 la nivelul campionatului minim, 20 in mod normal. Noi nu am avut un atacant. Din nefericire, Ciprian Marica a avut problemele pe care le-a avut. Cu Marica suta la suta cred ca puteam castiga campionatul.
Trebuie sa nimerim atacantul si cred ca vom castiga anul viitor indiferent de investitiile de la celelalte echipe. Nu exista acum un atacant pur, un numar noua, in campionatul intern care sa intereseze pe Steaua.
Ne asezam la masa cu Kharja pentru a negocia saptamana viitoare. In ultima zi din acest sezon, toti jucatorii care nu vor face parte din lot pentru sezonul viitor vor fi instiintati sa-si gaseasca echipe. Daca nu-si vor gasi, se vor antrena, dar nu cu prima echipa", a spus Mihai Stoica pentru Dolce Sport.
Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua: Hora, autorul golului, merita cartonas rosu in prima repriza
Antrenorul echipei Steaua, Laurentiu Reghecampf, a declarat pentru Digi Sport ca este nemultumit de arbitrajul lui Radu Petrescu. Reghecampf spune ca autorul golului marcat de echipa Pandurii, merita sa fie eliminat in prima repriza, dupa faultul dur asupra lui Hamroun.
Laurentiu Reghecampf, antrenorul echipei Steaua, este nemultumit ca arbitrul Radu Petrescu nu l-a eliminat pe jucatorul Ioan Hora. Jucatorul echipei Pandurii l-a faultat dur in prima repriza pe stelistul Hamroun, iar dupa pauza a marcat pentru echipa gorjeana.
"In ultima etapa trebuie sa jucam si noi. Totul se joaca, am spus ca trebuie sa jucam si sa ne consolidam locul 2. Azi, din nou, Hora merita cartonas rosu, pentru o intrare asupra lui Hamroun. O sa vedem maine ce are Hamroun. A trebuit sa il schimbam la pauza, din cauza unei accidentari. Sper din tot sufletul sa nu fie o accidentare grava. Asta ne-ar mai trebui, sa il mai pierdem si pe Hamroun". Acelasi jucator care trebuia sa primeasca rosu a marcat. Asta e viata, mergem inainte. Nu mai conteaza, nu putem sa dam vina pe arbitraj. Suntem toti dezamagiti", a declarat Laurentiu Reghecampf, la finalul meciului Steaua - Pandurii 1-1.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)