News Flash:

Anunt de ultima ora! Se intra in GREVA GENERALA

29 Octombrie 2016
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
greva
Aproape 75.000 de medici, asistenti medicali si alti angajati din sistemul sanitar vor intra, de luni, in greva generala, ca urmare a faptului ca nu s-a ajuns la o intelegere cu autoritatile privind revendicarile legate de legea salarizarii, a declarat prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

"Inca nu am ajuns la niciun numitor comun cu oficialitatile, prin urmare in jur de 75.000 de persoane din sanatatemediciasistenti, toate categoriile profesionale, intra de luni in greva generala", a spus Marius Sepi.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii precizeaza ca, la discutiile care au avut loc vineri, le-au transmis liderilor Federatiei Sanitas ca se cauta solutii pentru ca veniturile din sistemul sanitar sa fie cat mai aproape de un nivel corespunzator, iar luni a fost programata o noua intalnire.

"Ministrul Sanatatii s-a declarat deschis la dialog si la identificarea de solutii pentru ca veniturile din sistemul sanitar sa fie cat mai aproape de un nivel corespunzator, conform importantei si complexitatii activitatii personalului care lucreaza in sectorul sanitar. Deja s-au facut pasi pentru corectarea unor situatii punctuale.

Pe viitor vor fi avute in vedere salariile acelor categorii din sistem care nu au beneficiat de ordonantele 20/2016 si 43/2016 privind salarizarea bugetarilor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Federatia Sanitas cere introducerea in OUG 20/2016 a angajatilor care lucreaza in serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a functionarilor publici din Directiile de Sanatate Publica - 1.800 de oameni si a celor din crese si gradinite - aproximativ 1.500 de persoane.

"De asemenea, Sanitas mai solicita reducerea diferentelor salariale de pana la 800 de lei intre asistentii medicali absolventi ai scolilor postliceale sanitare si cei cu studii superioare, ambele categorii avand aceeasi profesie, avand aceeasi fisa a posturilor si aceleasi atributii", a spus Sepi.

Federatia Sanitas a cerut si reducerea diferentelor de salarizare de pana la 1.200 de lei intre spitalele clinice si neclinice si trecerea asistentilor din asistenta sociala pe grila din sistemul neclinic.

"Dar cea mai stringenta solicitare vizeaza acceptarea platii sporurilor la nivelul anului 2016, si nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenta a revendicarilor noastre, altfel in 31 octombrie va fi greva generala in sanatate. In plus, sustinem orice actiune a pacientilor care atentioneaza cu privire la lipsa medicamentelor", a spus prim-vicepresedintele Sanitas.

Protestele Federatiei Sanitas au inceput cu pichete, in 20 septembrie, la sediul Ministerului Muncii, in 27 septembrie la Ministerul Finantelor, in 4 octombrie la Ministerul Sanatatii si in 11 octombrie la sediul Parlamentului. In 12 octombrie, membrii Federatiei Sanitas au fost in greva japoneza si au purtat banderole pe brate in timpul serviciului, in toate spitalele, iar in 19 octombrie, sindicalistii au fost in greva de avertisment, cu incetarea lucrului timp de doua ore. 

sanatate medici asistenti greva generala federatiei sanitas
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007796 (s)