News Flash:

Asocierea lui Daea intre sacrificarile porcilor din cauza pestei si Holocaust, declarata "caz inchis" de catre reprezentantul Israelului in Romania

9 August 2018
794 Vizualizari | 0 Comentarii
petre daea 7331329 petre daea mediafax foto octav ganea

Ambasadorul Israelului in Romania, Tamar Samash, a declarat, joi la Iasi, referitor la comparatia facuta de Petre Daea intre victimele Holocaustului si porcii incinerati din cauza pestei porcine africane, ca ministrul Agriculturii "ne-a rugat sa intelegem, iar cazul este inchis".
"Cred ca utilizarea cuvantului Holocaust, in general, si Auschwitz, in particular, este dezastruoasa, pentru ca minimalizeaza atrocitatile Holocaustului. Pot intelege aceasta scapare a ministrului, care a incercat sa exprime ceva oribil despre ce se intampla, dar nu trebuia sa foloseasca aceasta metafora. Ne-a rugat sa intelegem, iar cazul este inchis", a declarat, Tamar Samash, ambasadoarea Israelului la Bucuresti, joi la Iasi.

Pe 24 iulie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut o comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati, in ultima perioda, din fermele romanesti din cauza pestei porcine.

"Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex-care inseamna 17.000-18.000 de capete. (...) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (...), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.
Pe 26 iulie, Petre Daea a declarat ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, ci sa descrie durerea sufleteasca a fermierilor.

In aceeasi zi, a reactionat si ambasada Israelului la Bucuresti, reprezentantii ambasadei spunand ca sunt consternati si dezamagiti de faptul ca acesta a comparat efectele Holocaustului si cele ale pestei porcine.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca declaratia ministrului Petre Daea privind comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati din cauza pestei porcine, reprezinta „o gafa” si i-a atras atentia sa fie mai atent si sa nu mai foloseasca asocieri care pot jigni profund.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat, dupa afirmatiile ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar presedintele CNCD a declarat pentru MEDIAFAX ca „in 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)