News Flash:

Ascuns timp de 30 de ani, secretul despre parintele Arsenie Boca a fost scos la iveala

9 Februarie 2018
938 Vizualizari | 0 Comentarii
arsenie boca

Parintele Petru Vamvulescu, unul dintre ucenicii de taina ai Parintelui Arsenie, vorbeste in cartea sa „Viata lui Arsenie Boca, fapte inedite” despre moartea marelui duhvonic. Ucenicul parintelui spune ca acesta ar fi fost rastignit in padurea de brazi de la Sinaia.

Despre moartea sa inca sunt multe taine si lucruri neelucidate. Multi sunt convinsi ca parintele a fost schingiuit de Securitate, ca avea unghiile de la maini smulse si ca inainte de a muri si-ar fi avertizat calaii: „Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul”. Altii, dimpotriva, spun ca acesta a murit de moarte buna, la Manastirea Sinaia, ca slabise din cauza muncii epuizante si a numeroaselor boli. Cert este faptul ca parintele Arsenie Boca a fost urmarit si supravegheat de Securitate pana la sfarsitul vietii.

„El nu a murit numai din cauza ca a fost iradiat, in toamna anului 1989. Vreau sa fac o noua descoperire de care am fost instiintat: vazand ca Parintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. r. adica si-a revenit dupa iradiere, cel putin partial, conform spuselor preotului Vamvulescu), i-au dat ultima lovitura fatala (n. r. comunistii). A fost dus in padurea de brazi de la Sinaia si rastignit. I-au infricosat (n. r. tot comunistii) si pe cei ce au aflat, ca sa nu spuna adevarul, si s-a latit minciuna aceasta, ca Parintele Arsenie a murit nu muceniceste, ci de boala.

Trebuie sa nu ascundem un alt lucru cutremurator: Parintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormant. Prima data, la trei zile de la ingropare, fiindu-le frica la securisti sa nu invieze, cum ii era frica lui Irod. A doua oara l-au scos dupa un an, fara explicatii, iar a treia oara acum vreo sase ani. Atunci a iesit un izvor de apa din mormantul Parintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit.
Capacul de sicriu a fost gasit dat intr-o parte, iar oasele pline cu apa si noroi. Au fost spalate si asezate intr-un sicriu nou, din stejar. Am sarutat sfintele oase si mai ales capul, care era inmiresmat”, citeaza adevarul.ro.
Insa adevarul abia acum a iesit la iveala!

La marginea unei paduri, in Sinaia, intr-o casa de 800 de metri patrati, Arsenie Bocasi-a trait ultimii ani din viata!
Insa foarte putina lume stie asta. Nici macar oamenii locului habar n-au ca Sfantul Ardealului s-a stins acolo.
Maicutele care i-au stat alaturi au decis ca locuinta parintelui nu trebuie sa fie vizitata de nimeni. Si asa a ramas, de aproape 30 de ani.
 


ucenicul sinaia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005651 (s)