News Flash:

Artistul ce va reprezenta Romania la Eurovision 2018 va canta in a doua semifinala

30 Ianuarie 2018
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision

Artistul ce va reprezenta Romania la Eurovision 2018 va canta in a doua semifinala a concursului cantecului european, pe 10 mai, informeaza un comunicat.

Ordinea intrarii in concurs a fost stabilita prin tragere la sorti, luni, la sediul Primariei din Lisabona, orasul care va gazdui concursul Eurovision Song Contest din acest an.

Anul acesta, la Eurovision participa 43 de tari, dintre care 19 concureaza in prima semifinala, cea din 8 mai, iar 18 tari lupta in cea de-a doua pe 10 mai.

Impartirea tarilor participante pe semifinale este urmatoarea:

Semifinala 1 - prima parte: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania.

Semifinala 1 - partea a doua: Armenia, Austria, Croatia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elvetia.

Semifinala 2 - prima parte: Australia, Danemarca, Norvegia, Moldova, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Olanda.

Semifinala 2 - partea a doua: Ungaria, Georgia, Malta, Muntenegru, Letonia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina.

Tarile din grupul celor cinci mari platitoare (big five) - Franta, Germania, Spania, Marea Britanie si Italia - sunt calificate direct in finala, alaturi de tara gazda, Portugalia.

Ordinea intrarii tarilor in concurs va fi stabilita ulterior, de organizatori.

Sub sloganul "All aboard", Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentantii celor 43 de tari inscrise in competitie.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev. Reprezentantii Romaniei, Ilinca si Alex Florea, au obtinut pozitia a saptea, cu un total de 282 de puncte.


eurovision
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)