News Flash:

Aproape 70 de scoli din Caras-Severin nu vor primi autorizatii sanitare de functionare

28 August 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
La nivelul judetului Caras-Severin, aproape 70 de unitati scolare din totalul de 471 vor ramane, in acest an, fara autorizatii sanitare de functionare, iar alte 27 sunt in curs de autorizare, a declarat miercuri, la sedinta Comisiei de Dialog Social al judetului Caras-Severin, prof. Ioan Moatar, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean. 
'Un numar de 69 de unitati scolare nu vor avea autorizatie sanitara la inceperea anului scolar 2014-2015, din pricina problemelor cu apa curenta si a grupurilor sanitare. 90 de unitati nu sunt racordate la apa curenta, iar in 104 unitati scolare carasene, incalzirea se face cu sobe. Doar 43,74% din unitatile de invatamant sunt racordate la canalizare', a afirmat prof. Ioan Moatar. 
Tot printre punctele slabe inregistrate de invatamantul carasean se afla insuficienta pregatire metodica la nivelul disciplinei de invatamant a unor cadre didactice tinere, debutante, determinand o calitate scazuta a actului didactic. Totodata, a fost semnalata lipsa centrelor de excelenta in Caras-Severin, pentru toate disciplinele de invatamant, ca de altfel si supraincarcarea de sarcini a cadrelor didactice, a celor de conducere si indrumare si control. Nu in ultimul rand, a fost subliniata si interpretarea eronata a prevederilor legislatiei in vigoare, de catre unii manageri scolari. 
'Sarcinile depasesc de multe ori puterea cadrelor didactice de a rezolva problemele, din punct de vedere fizic. S-a vorbit mult de debirocratizarea sistemului de invatamant, insa nu s-a intamplat nimic, desi noul an scolar bate la usa. Nici posturile nu s-au deblocat. In ceea ce priveste personalul nedidactic, cu mici exceptii, fochistii de exemplu, acesta primeste un salariu sub salariul minim pe economie', a precizat liderul Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar din Caras-Severin, Maria Zvarici.
La randul sau, subprefectul judetului Caras-Severin, Nicolae Miu Ciobanu, a solicitat conducerii Inspectoratului Teritorial de Munca sa verifice unitatile scolare unde au fost sesizate astfel de cazuri. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013736 (s)