News Flash:

Incepe simularea Bacalaureatului. Cati elevi din Timis trec prin febra examenului

17 Martie 2018
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
simulare bac

După ce elevii de clasa a XII-a au dat în luna februarie a acestui an probele de evaluare a competențelor ale Bacalaureatului, de luni vor da simularea examenului național. Este vorba despre simularea probelor scrise ale Bacalaureatului. Examenul va începe luni, 19 martie. Sunt așteptați peste 10.000 de elevi din Timiș de clasa a XI-a și a XII-a.

În Timiș, 10.501 elevi sunt așteptați la simularea Bacalaureatului. Dintre aceștia, 4.089 sunt din clasa a XII-a, 741 de elevi din clasa a XIII-a seral, 4.941 de elevi de clasa a XI-a și 729 elevi de clasa a XII-a seral.

Primul examen la simularea Bacalaureatului va avea loc luni, 19 martie. Este vorba despre proba la Limba şi literatura română adresată elevilor de clasele a XI-a și a XII-a. Urmează, în 20 martie, proba la Limba şi literatura maternă pentru clasele a XI-a și a XII-a, iar în 21 martie proba obligatorie a profilului pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. În 22 martie, elevii vor da ultima probă a simulării Bacalaureatului – proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII– a. În 30 martie, elevilor li se vor comunica rezultatele.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Examenul propriu-zis are loc în vară. Probele Bacalaureatului vor începe în luna iunie.

Prima probă scrisă, Limba și literatura română, se va desfășura luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată să aibă loc marți, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Proba la alegere a profilului și specializării va avea loc joi, 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12 și 16. Rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie. Tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004773 (s)