News Flash:

Anunt important pentru proprietarii cladirior istorice din Timisoara

31 Decembrie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
cladiri timis
Municipalitatea ii someaza pe proprietarii cladirilor istorice din centrul municipiului Timisoara sa repare urgent fatadele deteriorate, in caz contrar de la 1 ianuarie urmand sa intre sub incidenta legii care permite supraimpozitarea cu pana la 500%. 
Primarul Nicolae Robu argumenteaza ca centrul orasului trebuie sa arate exceptional in urmatorii doi ani, pentru a putea sa primeasca turistii din perioada Capitalei Culturale Europene 2021. 
''Tot respectul pentru proprietarii care au inteles sa repare fatadele cladirilor in care locuiesc. Cei care nu inteleg sa faca la fel vor ajunge sa plateasca taxa pe paragina, acel impozit marit de sase ori, cu 500%, si nu cred ca este nicio afacere pentru cineva sa ajunga sa plateasca atat de multi bani si tot sa ramana si cu obligatia de a-si intretine proprietatea si a-si reabilita cladirile'', a afirmat, joi, primarul Nicolae Robu. 
Potrivit acestuia, administratia locala va merge pe calea supraimpozitarii ''fara menajamente'' pentru toti proprietarii de terenuri si cladiri care nu-si ingrijesc aceste proprietati. 
''De cativa ani am tot trimis notificari, nu ne-am propus sa supraimpozitam pe nimeni, ci dorim ca orasul sa arate asa cum trebuie si vom face uz de toate parghiile legale pentru a duce lucrurile la normalitate, pentru ca ceea ce este in prezent nu este normalitate'', a explicat presei primarul. 
El a afirmat ca cei care nu au bani sa-si intretina apartamentele din cladirile ultra-centrale ar trebui sa le vanda si sa se multe in locuinte pe care le pot intretine. 
''Fiecare trebuie sa se intinda atat cat ii permite plapuma. Noi vom aloca bani in bugetul pe 2017 pentru a sustine si subventia (de reparatii, n.r.) a cladirilor istorice, dar sa nu se relaxeze nimeni, pentru ca posibilitatile primariei vor fi limitate. Noi putem interveni la cateva cladiri pe an, or avem de reabilitat sute de cladiri numai in centrul istoric, iar in tot orasul sunt mii de cladiri care trebuie reabilitate'', a detaliat Robu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007117 (s)