News Flash:

Anunt important pentru PROFESORI! Iohannis a promulgat legea

3 Martie 2017
1411 Vizualizari | 0 Comentarii
directori scoli
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificarea unui articol al Legii Educatiei, prin care profesorii din invatamantul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime in sistem, primesc bani in plus pentru orele suplimentare, pana acum neplatite.


Seful statului a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011.

"Articolul respectiv se refera la toti profesorii din invatamantul preuniversitar care au gradul I si peste 25 de ani vechime in invatamant, care aveau dreptul sa lucreze 16 ore, desi norma didactica era de 18 ore. Acesti profesori nu erau platiti pentru a saptesprezecea si pentru a optsprezecea ora, deci cele doua ore pe care le faceau, le faceau gratuit", a explicat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Liviu Pop, initiatorul modificarii legii.

"In fapt, un profesor care are, de exemplu, 19 ore, beneficia de plata unei singure ore, facea voluntariat ora a saptesprezecea si a optsprezecea", a mai adaugat Pop.

De aceasta modificare legislativa ar urma sa beneficieze, la nivel national, zeci de mii de cadre didactice.

"Prin promulgarea de astazi, in fapt, un profesor care are peste 25 de ani vechime si gradul I, adica profesorii cu experienta din sistemul de invatamant, vor beneficia de plata orelor peste aceasta norma, indiferent de numarul lor", a conchis Pop.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005507 (s)