News Flash:

Anunt de ultima ora facut de premierul Grindeanu

17 Februarie 2017
1477 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Grindeanu
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, astazi, la sediul Comisiei Europene, ca isi doreste ca in anul 2019 sa nu mai existe Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pentru Romania.


"Eu pot sa va asigur de (...) dorinta noastra de a avea viteza corecta, astfel incat urmatorul raport sa fie unul foarte bun (...). Imi doresc 2019 fara MCV, normal", a declarat premierul Grindeanu, la Bruxelles, in timpul unor declaratii de presa comune cu Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.


Totodata, Grindeanu a precizat ca a vorbit cu Timmermans despre stadiul implementarii masurilor din MCV.
"O sa transmitem, in perioada imediat urmatoare, clarificarile pe care dorim sa le avem din recomandarile de pe MCV, astfel incat sa stim exact ceea ce avem de facut si sa facem (...) pasii necesari, astfel incat sa indeplinim cat se poate de transparent, de deschis, cu viteza potrivita, (...) ceea ce avem de facut si vom transmite catre Comisia Europeana in viitorul apropiat aceste clarificari pe care ni le dorim", a explicat Grindeanu.


Potrivit lui Frans Timmermans, Comisia Europeana va raspunde solicitarii premierului Grindeanu, pentru ca Executivul roman sa stie ce are de facut.

"Am acceptat ce a spus domnul prim-ministru, ca nu totul din rapoartele MCV este foarte clar (...) M-am angajat ca vom clarifica intr-adevar ce e de clarificat, pentru ca Guvernul sa stie foarte clar ce are de facut. Si sunt de opinia ferma ca, daca veti ramane pe aceasta foaie de parcurs, veti ajunge acolo unde dorim. Unde dorim sa ajungem? Intr-o situatie in care lupta are atat de mult succes, incat se ajunge intr-un punct ireversibil. Fara nicio legatura cu discutiile politice, sa fie clar ca este o manifestare a poporului, Guvernului si Parlamentului Romaniei, ca se doreste sa se ajunga intr-o situatie de ireversibilitate si cetatenii Romaniei sa fie siguri ca tara lor nu mai este in pericol de coruptie. Despre asta este MCV", a mai afirmat Timmermans.


Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, ca a reiterat in timpul unei intrevederi cu Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, pozitia ferma a Guvernului de a continua lupta impotriva coruptiei. Frans Timmermans a salutat abrogarea Ordonantei 13.

premierul sorin grindeanu comisiei europene si verificare mcv romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004782 (s)