News Flash:

Antonescu: Constitutional, Ponta nu este obligat sa demisioneze. PNL va vota impotriva investirii

3 Martie 2014
1443 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că premierul Victor Ponta nu este constrâns de Constituţie să demisioneze din funcţie, precizând că afirmaţiile lui Traian Băsescu nu se susţin, dar că PNL menţine solicitarea privind demisia premierului şi va vota împotriva învestirii noului Cabinet. Antonescu a declarat că exprimă o poziţie personală legată de procedurile de învestire a noului Guvern Ponta.

"Din punctul meu de vedere, cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat, ceea ce menţin, că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie", a declarat Antonescu.

El a precizat că interpretarea preşedintelui Traian Băsescu asupra Constituţiei, legat de predarea mandatului de către Victor Ponta, "nu se susţine în vreun fel".

Totodată, Antonescu a apreciat că programul de guvernare ar trebui să facă obiectul unor modificări în Parlament, deoarece se menţionează în document că este vorba de programul USL.

El a fost întrebat dacă programul de guvernare ar trebui supus din nou votului în Parlament.

"Cred că da, nu se mai poate vorbi despre USL într-un program de guvernare, a unei coaliţii, în care PNL nu există şi atâta vreme cât USL nu mai există", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că liberalii au cerut demisia lui Victor Ponta din punct de vedere politic.

Antonescu a respins ideea ca parlamentarii PNL să conteste la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul Guvern, deoarece nu există temei şi nu ar avea nicio şansă.

De asemenea, liderul PNL a menţionat că poziţia parlamentarilor liberali la votul asupra noului Guvern va fi luată oficial în cadrul reuniunii grupurilor parlamentare PNL.

"Noi vom vota împotriva noului Guvern, deci nu vom da un vot de învestitură acestui Guvern (...) Din punctul meu de vedere, conduita normală este să participăm la vot, de asta suntem în Parlament, şi să votăm împotriva acestui Guvern", a susţinut Antonescu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030943 (s)