News Flash:

Ilie Sarbu: Exista un protocol semnat din 2012 cu UDMR. Acesta prevede COOPTAREA LA GUVERNARE

25 Februarie 2014
888 Vizualizari | 0 Comentarii
Ilie Sarbu
Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, marti, ca exista din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el mentionând ca documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi ministri în Cabinet.
"E un protocol din 2012, din decembrie, semnat si de domnul Crin Antonescu si de domnul Ponta", a spus Ilie Sârbu, raspunzând întrebarilor jurnalistilor legate de existenta protocolului cu UDMR.
El a sustinut ca protocolul a ramas valabil, dar nu s-a realizat.
Ilie Sârbu a adaugat ca, "daca UDMR doreste sa-l schimbe", daca se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.
Întrebat ce prevede acest protocol, liderul senatorilor PSD a raspuns: "Cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar, deci ministri în Guvern". Potrivit acestuia, protocolul prevedea doua portofolii de ministru pentru UDMR, dar care nu erau mentionate, fara functie de vicepremier.
"Daca (protocolul - n.r.) nu mai e sustinut de UDMR, probabil se vor relua negocierile", a mai spus Sârbu.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca nu a primit nicio invitatie pentru a intra la guvernare si este prea devreme sa se discute de asa ceva, pentru ca exista USL aratând ca foarte repede Uniunea va gasi o solutie de a merge mai departe.
"Nu am primit nicio invitatie (de a intra la guvernare - n.r.) si e prea devreme sa discutam de asa ceva pentru ca exista USL. Pâna când exista USL aceasta întrebare nu exista, ei sunt acum în familie, au niste probleme familiale. Trebuie sa si le rezolve fiecare cum poate", a precizat Kelemen întrebat daca UDMR a fost invitat la guvernare.
Kelemen Hunor a spus ca UDMR nu are cum sa fie invitata la guvernare în acest moment pentru ca foarte repede USL va gasi o solutie pentru a merge mai departe.
"Nu am fost invitati, nu avem cum sa fim invitati în acest moment pentru ca foarte repede USL va gasi o solutie pentru a merge mai departe. România sa aiba un guvern stabil. Nu au spus oamenilor: «Vom guverna pâna în februarie 2014 dupa care ne vom certa»", a adaugat liderul UDMR.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma ca Uniunea Social-Democrata are o majoritate fragila, ce îi permite însa sa guverneze în cazul ruperii USL, dar ca pentru el este important sa se tina de cuvânt si fata de UDMR, amintind ca a invitat minoritatea maghiara sa faca parte din Guvern în 2012.
El preciza ca nu are o problema în a se lasa criticat pentru a doua oara ca invita UDMR la guvernare, asa cum s-a întâmplat dupa alegerile parlamentare din 2012. mediafax.ro

udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0993 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020838 (s)