News Flash:

ANSVSA: Rusia anunta ca a suspendat importurile de vita din Romania. Acestea nici nu au loc

6 August 2014
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) informeaza, referitor la anuntul facut de institutia omoloaga din Rusia privind suspendarea importurilor de carne de vita si bovine vii din Romania, ca acestea nici nu au loc.
Referitor la stirea conform careia Autoritatea federala sanitar veterinara din Rusia (Rosselhoznadzor) informeaza ca a suspendat, incepand de miercuri, importurile de carne de vaca si bovine vii din Romania, ANSVSA precizeaza ca Romania nu are relatii comerciale de acest gen cu Federatia Rusa.
Romania nu exporta bovine, carne de bovine si produse din carne de bovine in Federatia Rusa.
Incepand cu anul 1995, in Romania nu a fost inregistrat nici un caz de forma clasica sau atipica de Encefalopatie Spongiforma Bovina (ESB), pana la recenta depistare a unui caz izolat.
"Forma atipica de ESB depistata in tara noastra este un caz izolat si nu o epidemie. Autoritatile romane investigheaza in acest moment conditiile in care acest caz a aparut si informeaza in permanenta organizatiile internationale in domeniu. Organizatia Mondiale a Sanatatii Animalelor (OIE), a acordat Romaniei in luna iunie a acestui an, certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru ESB", se arata in comunicatul ANSVSA.
Romania a efectuat, in ultimii 19 ani, 2.905 teste histopatologice si a analizat 868.246 de probe, toate cu rezultate negative, pentru supravegherea ESB, mai spus reprezentantii autoritatii.
Autoritatea sanitar-veterinara rusa (Roselhoznadzor) a mai dispus, in 1 iulie, interzicerea importurilor de bovine, carne de vita si produse derivate din Romania, din cauza "encefalopatiei spongiforme bovine" (boala vacii nebune), informa atunci agentia Itar-Tas.
Presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu a declarat atunci pentru MEDIAFAX ca exista o suspiciune de "caz atipic" depistat la o carcasa, nefiind insa cunoscuta provenienta animalului.
Laboratorul de specialitate din Marea Britanie a confirmat, in urma analizelor, forma atipica de encefalopatie spongiforma bovina pentru proba recoltata, la sfarsitul lunii aprilie, de la o vaca sacrificata intr-un abator autorizat, a anuntat, pe 2 iulie, ANSVSA, precizand ca acesta este un caz izolat in Romania. Mediafax.ro

ansvsa federatia rusa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037591 (s)