News Flash:

Mitropolitul Banatului, IPSS Nicolae Corneanu, ar putea fi externat astazi

5 August 2014
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu
Mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu va fi externat, cel mai probabil, marti din spital. IPSS Nicolae Corneanu a fost internat in 29 iulie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.
Surse din Institutul de Boli Cardiovaculare declara ca astazi, cel mai probabil, mitropolitul va fi externat. In 29 iulie s-a luat hotararea ca mitropolitul sa fie transportat cu asistenta medicala speciala la Institutul de Cardiologie de la Padurea Verde Timisoara pentru ca a suferit o raceala acuta. D
ate fiind problemele de sanatate mai vechi si de diabet si legate de inima s-a considerat ca este mai bine sa fie sub supraveghere medicala. A fost internat si stabilizat. Mitropolitul are o varsta inaintata, 90 de ani.
Conform surselor din cadrul spitalului, mitropolitul va fi externat cel mai probabil astazi. S-a rezolvat starea sa critica pe moment, dar raman batranetea si problemele cronice.
“E bine. Va fi externat astazi, cel mai probabil. Mitropolitul ramane un om cu probleme serioase de sanatate, inevitabile acestei varste”, declara surse din spital.
Nicolae Corneanu s-a nascut in 21 noiembrie 1923 la Caransebes, iar din 1962 este arhiepiscop al Timisoarei si mitropolit al Banatului. Provenind dintr-o familie preoteasca (unchiul sau Cornel Corneanu a fost secretarul episcopului Miron Cristea, iar tatal preot la biserica „Sf. Ioan Botezatorul” din Caransebes), Nicolae Corneanu urmeaza cursurile scolii elementare si pe cele liceale la Caransebes (1934-1942), apoi se inscrie la Facultatea de Teologie din Bucuresti, unde studiaza in perioada 1942-1946. Dupa absolvirea facultatii se inscrie la doctorat, iar la 30 iunie 1949 isi va sustine teza cu titlul: „Viata si petrecerea Sfantului Antonie cel Mare. Inceputurile monahismului crestin pe Valea Nilului”, sub coordonarea regretatului profesor Ioan G. Coman.
In anul 1960 va fi hirotonit preot de catre Patriarhul Teoctist, pe atunci episcop-vicar patriarhal, iar la 15 decembrie, acelasi an, Colegiul Electoral Bisericesc il alege episcop al Aradului, Ienopolei si Halmagiului. Este hirotonit arhiereu in biserica „Sfantul Spiridon Nou” din Bucuresti, la data de 15 ianuarie 1961, de catre patriarhul Justinian, instalarea in functia de episcop al Aradului avand loc la 22 ianuarie, acelasi an, in catedrala episcopala din Arad. La 17 februarie 1962, acelasi Colegiu Electoral al Patriarhiei Romane il alege in scaunul de Arhiepiscop al Timisoarei si Caransebesului si Mitropolit al Banatului. (w#mce_temp_url#)

nicolae corneanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0972 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025715 (s)