News Flash:

Simptomele cancerului ovarian si cum poate fi prevenita boala

4 August 2014
1730 Vizualizari | 0 Comentarii

Cancerul ovarian, supranumit "ucigasul silentios" ar putea fi detectat din timp, spun expertii. Femeile trebuie sa mearga la doctor pentru examinari pelviene in mod regulat si pentru detectarea simptomelor bolii, conform unei echipe de specialisti de la Universitatea din Michigan, SUA. Pana de curand medicii credeau ca aceasta boala nu produce simptome in stadiile initiale, in care ar fi putut fi vindecata. Dar un grup de indicii care arata existenta cancerului ovarian a fost descoperit de cercetatori.

Aceste manifestari sunt: umflarea abdomenuluidurere pelviana sau abdominaladificultate in alimentatie sau obtinerea rapida a senzatiei de satietate, capacitatea scazuta de abtinere de la urinare si frecventa acestui proces.

Simptomele persista si ar trebui sa alarmeze femeia in legatura cu agravarea starii sale de sanatate. Femeile care au avut aceste manifestari mai mult de doua saptamani trebuie sa se prezinte la un control ginecologic. O examinare pelviana anuala este obligatorie, mai les la femeile in varsta, care risca mai mutl sa se imbolnaveasca de cancer ovarian.

Rata de supravietuire este mult mai mare cand cancerul ovarian este diagnosticat in stadiul initial. La cinci ani dela diagnosticare, 95% din femei cu stadiul I de cancer la ovar supravietuiesc, in comparatie cu doar 30% dintre femeile cu boala in stadiul III sau IV de cancer.

In prezent, 70% dintre femeile care au cancer ovarian sunt intr-o faza avansata a bolii.


cancerul ovarian vindecata umflarea abdomenului simptomele femeile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0943 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027014 (s)