News Flash:

ANM: Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Cum va fi vremea de Paste

28 Martie 2018
699 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, pe regiuni. Prognoza e valabila pana pe 8 aprilie 2018, adica pana in ziua de Pasti. 

PROGNOZA METEO. VREMEA IN BANAT

Perioada de prognoza va debuta cu o vreme rece, chiar deosebit de rece pentru ultima decada a lunii martie, cu valori diurne, in medie, de 8...9 grade si nocturne de 0...2 grade. Dar, in intervalul 28 martie – 5 aprilie, un proces de incalzire treptata a vremii va determina atingerea unor valori medii de aproximativ 21 de grade pentru temperaturile maxime si 8 grade pentru cele minime, vremea devenind calda pentru inceput de aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o scadere usoara si treptata, astfel incat, la finalul celei de a doua saptamani de prognoza, se vor inregistra valori termice comparabile cu normele perioadei, respectiv 16 grade ca medie a maximelor diurne si 6 grade pentru minimele nocturne. Vor fi precipitatii in fiecare zi a intervalului de prognoza, dar in jurul datelor de 29 si 31 martie, precum si 1 aprilie, acestea se vor semnala pe arii extinse.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN CRISANA

Pe 26 si 27 martie vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada a anului, maximele termice vor atinge, in medie regionala, 8...10 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Ulterior, va avea loc un proces de incalzire treptata, care va determina, pe 31 martie, o medie a temperaturilor diurne de 19 grade si a celor nocturne de 7 grade, caracterizand o vreme calda pentru ultima zi a lunii martie. In prima saptamana din aprilie, vor fi alternante termice, dar pe ansamblu, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 4 aprilie si cele mai coborate la inceputul si sfarsitul saptamanii. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 4 si 6 grade in aceasta a doua jumatate a intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii se va mentine ridicata pe intreg parcursul celor doua saptamani de prognoza, insa intre 29 martie si 1 aprilie, precum si in jurul datei de 4 aprilie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse si pot fi, izolat, mai importante cantitativ.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN TRANSILVANIA

Vremea rece se va mentine in primele zile ale prognozei, cand se vor inregistra maxime diurne de aproximativ 8 grade si minime nocturne situate intre -4 si 0 grade, in medie regionala. Apoi regimul termic va marca o crestere treptata, astfel incat, pe 31 martie, se vor atinge aproximativ 18 grade ziua si 3...4 grade noaptea, vremea devenind calda pentru final de martie. Intervalul 1 – 8 aprilie va fi caracterizat de usoare variatii ale temperaturilor medii diurne, ce se vor incadra, in general, intre 14 si 18 grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 4 aprilie. Cele mai scazute valori se vor inregistra la inceputul si sfarsitul celei de a doua saptamani a intervalului de prognoza, cand regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decada de aprilie. Pana in data de 23 martie, temporar vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Probabilitatea de precipitatii predominant sub forma de ploaie va fi in crestere din nou dupa data de 27 martie.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN MARAMURES

Intervalul 26 – 29 martie va fi caracterizat de o vreme rece, cu valori medii ale temperaturilor diurne de 8...10 grade si ale celor nocturne situate intre -3 si 1 grad. Apoi vremea se va incalzi si pe 31 martie se vor inregistra maxime termice de aproximativ 17 grade si minime de 6 grade, in medie regionala, ce vor caracteriza un regim termic usor peste cel obisnuit la sfarsitul lunii martie. Intre 1 si 8 aprilie, vor fi usoare variatii ale temperaturii aerului, intre valorii medii de la 13 grade ziua si 3...4 grade noaptea, la inceputul si sfarsitul acestui interval, pana la 18 grade ziua si 5 grade noaptea, in jurul datei de 4 aprilie. Se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse pe intreg parcursul intervalului de prognoza, dar acestea vor fi mai insemnate cantitativ inter 29 martie si 1 aprilie si, din nou, in jurul datei de 4 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN MOLDOVA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice diurne vor marca o crestere treptata, de la 5 grade in prima zi pana la 19 grade pe 31 martie, cind vremea va deveni calda, apoi vor scadea pana la 16 grade, in intervalul 1 – 2 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, temperaturile maxime vor creste din nou pana la valoarea de 19 grade, pe data de 4 aprilie. Ulterior, regimul termic va marca o noua scadere, ajungandu-se, in ultimele doua zile de prognoza, la o medie regionala de 14 grade. Temperaturile minime se vor situa sub norma climatologica in primele zile de prognoza, cand vor fi cuprinse intre - 4 si 0 grade, apoi vor creste pana la 7 grade, in jurul datei de 1 aprilie. Prima saptamana din aprilie va fi caracterizata de un regim termic usor fluctuant, concretizat prin maxime diurne situate, in general, intre 4 si 6 grade. Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea ca acestea sa se semnaleze pe arii mai extinse va fi ridicata pe 26 si 27 martie si, din nou, in jurul datei de 1 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN DOBROGEA

In intervalul 26 - 28 martie, vremea va fi rece, iar temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 8 grade, apoi vor creste treptat pana la 16 grade pe 31 martie, cand vremea va deveni calda pentru sfarsitul lunii martie. In cea de-a doua saptamana de prognoza, variatiile termice nu vor fi semnificative, astfel incat media temperaturilor diurne se va situa intre 13 si 16 grade, cu cele mai scazute valori la inceputul si sfarsitul saptamanii si cele mai ridicate la mijlocul acesteia. Temperaturile minime se vor situa in intervalul 26 – 29 martie in jurul normelor climatologice, cu valori cuprinse, in general, intre 2 si 4 grade, apoi vor creste treptat pana la valoarea de 9 grade pe data de 1 aprilie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani regimul termic nocturn se va mentine relativ constant si se va concretiza prin valori medii de 6...8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata in jurul datei de 26 martie.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN MUNTENIA

Vremea, deosebit de rece la inceputul intervalului, cand se va inregistra o medie de 5 grade a temperaturilor diurne, se va incalzi usor si treptat, astfel incat pana la sfarsitul lunii martie va deveni calda, cu o medie regionala a valorilor diurne de aproximativ 22 de grade. In primele doua zile ale lunii aprilie mediile diurne vor scadea spre 18 grade, iar in a doua saptamana de prognoza vor fi usoare variatii termice de la o zi la alta, iar media regionala se va situa intre 16 si 21 de grade, cu cele mai scazute valori la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor situa in jurul unei valori medii de 0 grade in primele 4 zile, apoi vor creste treptat pana la sfarsitul primei saptamani, spre aproximativ 7 grade. In cea de a doua saptamana, mediile nocturne se vor incadra intre 5 si 7 grade. In primele zile ale intervalului de prognoza, precum si in jurul datei de 1 si 6 aprilie, vor fi precipitatii pe arii relativ extinse, iar in celelalte zile probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai redusa.

PROGNOZA METEO. VREMEA IN OLTENIA

Vremea deosebit de rece de la inceputul intervalului se va incalzi treptat si va deveni calda pentru sfarsit de martie, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la 4 grade la 20 de grade in decursul primei saptamani de prognoza. Cea de a doua saptamana va debuta cu o scadere usoara a mediilor diurne, spre 18 grade, urmata de o crestere pana in data de 4 aprilie, cand se vor inregistra 20 de grade, apoi o noua scadere spre o medie de 16 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor mentine scazute, situandu-se in jurul unei valori medii de 0 grade pana pe 29 martie, apoi vor creste spre 7 grade la inceputul lunii aprilie. Regimul termic nocturn va avea in a doua saptamana, de asemenea, usoare variatii, iar media temperaturilor minime se va situa intre 5 si 7 grade. In primele doua zile, precum si la sfarsitul primei saptamani de prognoza, vor fi precipitatii pe arii relativ extinse, iar in rest probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai redusa.

PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

Vremea va fi rece in primele zile ale intervalului de prognoza, cand maximele diurne se vor situa in jurul unei valori medii de 0 grade, iar minimele nocturne vor fi negative, cuprinse intre -6 si -4 grade. Ulterior, va avea loc un proces de incalzire, astfel incat pe 31 martie va fi mai cald decat in mod obisnuit la sfarsitul lunii martie, media maximelor va fi de aproximativ 10 grade, iar minimele vor deveni usor pozitive. In a doua saptamana de prognoza vor fi alternante termice, astfel incat valorile diurne se vor incadra, in general, intre 6 si 8 grade, mai ridicate in jurul datei de 4 aprilie, spre 10 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, in medie, pe tot parcursul acestei saptamani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1735 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032686 (s)