News Flash:

ANM: Ploi abundente in sud-estul tarii, ninsori si vant puternic in majoritatea regiunilor

3 Decembrie 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie 1

Sud-estul țării se va afla duminică, până la ora 23:00, sub informare meteo de ploi abundente și vânt puternic, iar în restul teritoriului și la munte vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, incepand de duminica dimineata aria precipitatiilor se va extinde treptat dinspre sud-estul teritoriului si va cuprinde majoritatea regiunilor, dupa ce in cursul noptii de sambata spre duminica (2/3 decembrie), in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei a plouat, iar cantitatile de apa au depasit local 20—25 l/mp si izolat 35 l/mp.

In Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si local in Transilvania si la munte vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, se va depune strat nou de zapada, local mai consistent indeosebi in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in masivele vestice ale Carpatilor Meridionali. Izolat se va semnala polei.

Meteorologii avertizeaza ca pe parcursul zilei de duminica, vantul va avea intensificari temporare, in regiunile sudice cu viteze de 50 — 55 km/h, iar in zona montana, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60 — 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Pe parcursul noptii de duminica spre luni (3/4 decembrie), precum si in timpul zilei de luni (4 decembrie), local si temporar vor fi intensificari ale vantului, mai ales la munte, unde rafalele vor depasi 60 — 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h, spulberand zapada.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor, ANM va actualiza informarea meteorologica.

AGERPRES


meteorologi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004780 (s)