Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 32    0

22 de remedii naturiste impotriva arsurilor solare. Tu pe care o folosesti?

Daca ati fost la plaja si v-ati ales cu arsuri, exista anumite remedii naturiste care va pot ajuta sa diminuati efectele neplacute. Un obiect esential pe care trebuie sa il luati atunci cand mergeti la plaja este crema cu factor de protectie. Pe langa aceasta, nu uitati nici palaria sau ochelarii de soare.

Multe persoane cred ca daca au deja arsuri solare nu mai conteaza daca mai stau sau nu la soare. Cu cat expunerea se prelungeste, cu atat efectele vor fi mai dezastruoase. Arsurile se pot mari si starea generala a organismului se poate inrautati. In cazul arsurilor severe asociate cu insolatie trebuie sa consultati de urgenta medicul specialist! Exista, insa, cateva remedii naturiste care te pot ajuta sa scapi de arsuri, in cazul in care acestea nu sunt severe.

1. Otet
Acesta poate fi folosit fie pulverizat direct pe portiunea afectata, fie aplicat prin comprese cu prosoape muiate in otet. De asemenea, puteti face o baie cu apa la temperatura camerei, in care ati adaugat 2 – 3 cani de otet. Puteti folosi otet de mere, dar mai eficient este otetul din petale de trandafir si otetul de lavanda.

2. Uleiuri esentiale
Uleiul de lavanda si cel de musetel au efectele cele mai eficiente. Adaugati cateva picaturi intr-un pulverizator cu apa si pulverizati pe tot corpul sau adaugati 10 – 12 picaturi de ulei esential in baie.

3. Ulei de coriandru
Aplicarea uleiului pe partile arse de piele ajuta la reducerea rosetii si a inflamatiei, sporind confortul.

4. Ulei de masline
Si uleiul de masline are efecte benefice in tratarea arsurilor solare. Acesta poate fi combinat cu otet si aplicat direct pe zona afectata. Se amesteca doua lingurite de ulei de masline cu doua lingurite de otet si se maseaza bine pielea arsa. Dupa ce se lasa sa actioneze aproximativ 40-60 de minute, se clateste usor.

5. Ulei de nuca
Cu acest ulei se poate masa delicat zona afectata.

6. Ceai
Acidul tanic din ceai este un remediu excelent impotriva arsurilor solare. Folositi comprese cu ceai rece, obtinut din 4 – 6 pliculete de ceai. O alta solutie este sa faceti o baie in care ati scufundat mai multe saculete de ceai.

7. Lapte sau iaurt
Compresele cu lapte sunt si ele eficiente. De asemenea, o baie calmanta, cu apa in care ati varsat 3 – 4 litri de lapte, este un remediu excelent pentru arsurile solare. Totodata, puteti aplica si iaurt direct pe suprafata arsa.

8. Aloe Vera
Gelurile sau cremele cu Aloe Vera calmeaza foarte repede pielea arsa de soare.

9. Faina de ovaz
O baie de 30 de minute in apa rece, in care ati amestecat doua cani de faina de ovaz poate fi si ea un remediu calmant eficient.

10. Bicarbonat de sodiu
Faceti baie de aproximativ 30 de minute in apa calduta, in care ati adaugat doua cesti de bicarbonat de sodiu dizolvat.

11. Amidon de porumb
Puteti folosi crema obtinuta prin amestecarea amidonului de porumb cu apa. De asemenea, o baie de jumatate de ora in apa in care a fost dizolvata o cana de amidon de porumb este foarte eficienta.

12. Castraveti
Aplicati felii de castraveti direct pe pielea arsa. Pentru a spori efectul, radeti castravetii si amestecati-i cu lapte, apoi aplicati solutia obtinuta pe portiunile arse.

13. Rosii
Un calmant excelent este solutia obtinuta dintr-un sfert de cana de suc de rosii, amestecat cu o cana si jumatate de lapte batut. Totodata, puteti aplica si bucati de rosii direct pe zonele arse de soare sau puteti adauga doua cani de suc de rosii in apa calduta in care faceti apoi baie.

14. Cartofi
Cartofii cruzi, rasi si aplicati direct pe piele au un efect benefic asupra arsurilor solare.

15. Oua
Ouale crude, aplicate direct pe piele, fac minuni in cazul arsurilor. Amestecati doua oua cu o lingurita de miere de albine si cu o lingurita de frunze de hamamelis.

16. Miere de albine
Mierea este un calmant excelent, daca este aplicata direct pe piele. De asemenea, puteti incerca si o solutie obtinuta din miere de albine si sirop de lamaie (patru parti miere si o parte sirop de lamaie) sau din miere de albine si lapte (proportie egala).

17. Mustar
Si mustarul poate fi folosit pe post de crema calmanta contra arsurilor. Este recomandat sa folositi mustar de masa, fara condimente.

18. Muraturi
Compresele cu zeama de muraturi sunt eficiente in cazul arsurilor solare.

19. Apa
Compresele cu apa rece si cuburile de gheata calmeaza, de asemenea, arsurile solare.

20. Argila
Pasta obtinuta din argila verde dizolvata in apa se aplica pe pielea arsa pentru a stopa inflamarea si a facilita cicatrizarea.

21. Vitamina C
In cazul arsurilor solare, puteti lua suplimente cu vitamina C sau puteti manca multe citrice.

22. Spuma de ras
Spuma de ras poate fi extrem de utila pentru a diminua simptomele provocate de arsurile solare.

Sursa: romaniatv.net.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu