Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Duminică a început a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT

Duminică a debutat cea de-a 14-a ediÈ›ie a Festivalului Euroregional de Teatru din TimiÈ™oara (TESZT), organizat de Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely". Festivalul prezintă publicului 31 de spectacole indoor È™i outdoor din 15 țări, în cadrul Programului Oficial TimiÈ™oara - Capitală Europeană a Culturii 2023.

Compania italiană Teatro dei Venti, prezentă È™i anul trecut la TESZT cu spectacolul "Moby Dick", revine în festival cu o nouă propunere de spectacol în aer liber intitulată "Draaagonul", regizată de Stefano Té. Spectacolul va avea loc în PiaÈ›a Libertății în două reprezentaÈ›ii, pe 22 È™i 23 mai, începând cu ora 21:00. Accesul publicului este gratuit.

"Draaagonul" este o adaptare după piesa satirică "Dragonul" de Evgenij Schwartz È™i se adresează publicului de toate vârstele. Atmosfera fantastică È™i infernală a basmului original este recreată prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal, incluzând picioroange, bastoane aprinse, 7 măști uriaÈ™e, maÈ™ini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal È™i alte obiecte de decor mobil. Printre actorii implicaÈ›i în spectacol se numără Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo È™i Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă È™i interpretată de Igino Luigi Caselgrandi. Spectacolul este o producÈ›ie Teatro dei Venti în colaborare cu CERS È™i beneficiază de sprijinul Regiunii Emilia Romagna. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu ATER Fondazione.

InformaÈ›ii despre toate spectacolele È™i programul complet al festivalului pot fi găsite pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în limba română, maghiară È™i engleză, iar la finalul fiecărei serii, artiÈ™tii vor participa la discuÈ›ii cu publicul.

Biletele pentru spectacole au preÈ›uri cuprinse între 30 È™i 50 de lei È™i pot fi achiziÈ›ionate online de pe site-ul www.ticket.tm-t.ro sau direct de la casa de bilete. De asemenea, sunt disponibile abonamente la preÈ›ul de 200 de lei pentru 5 spectacole sau 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere (achiziÈ›ionate exclusiv de la casa de bilete).

Casa de bilete va fi deschisă pe durata festivalului începând cu ora 11:00 până la începerea ultimului spectacol al zilei.

TESZT este finanțat de Primăria și Consiliul Local Timișoara și beneficiază de susținerea Asociației Proteszt, Asociației Timișoara 2023, Institutului Liszt București, STPT Timișoara, Consiliului Județean Timiș prin Direcția de Prestări Servicii, organizației Identity.Education și Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu