Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Ce pensie vor primi romanii care au lucrat mai putin de 15 ani

296485157 648036303353925 8069819767407121876 n

Vestea anului despre pensiile din România. Urmează schimbări importante care îi vizează pe toți românii. Coaliția discută niște măsuri care ar putea schimba totul, însă premierul Nicolae Ciucă a ținut să sublinieze că deocamdată nu vrea să creeze așteptări.

Se schimbă pensiile în România

Premierul României a transmis că pensiile până în 3000 de lei ar putea să fie scutite de impozit, dar nu a oferit mai multe detalii sub pretextul că nu vrea să creeze așteptări până nu are ceva oficial de anunțat.În cazul unei pensii de 2.500 de lei, noua sumă va fi de 2.550 de lei, deci în plus cu 50 de lei în fiecare lună.

În cazul celor care au pensie de 3000 de lei, dacă nu se va mai aplica impozitul de 10%, venitul încasat va fi de 3100 de lei. Deocamdată acestea sunt doar niște propuneri dezbătute de coaliția de guvernare.

Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm, a transmis prim-ministrul României.

Nicolae Ciucă a atras atenția că toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii din coaliţie şi apoi validate în coaliţie ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea.

Pensiile până în 3000 de lei – scutite de impozit

Oficialul a transmis că impactul bugetar pentru o astfel de măsură, dacă va fi implementată, este de 87 de milioane de lei. Potrivit spuselor sale, până acum în coaliție nu s-a discutat despre majorarea pensiilor, ci doar despre faptul că pensiile sub 3000 de lei vor fi scutite de impozit.

Până la acest moment, sistemul public de pensii nu este impozitat până la o valoare de 2000 de lei.

În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiţia neimpozitării părţii de contributivitate, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Tot premierul a anunțat că Executivul pregătește un al doilea pachet de măsuri sociale pentru românii cu venituri mici care se descurcă din ce în ce mai greu cu banii, în contextul valului de scumpiri la alimentele de bază, curent electric și gaze naturale. Reamintim faptul că în luna iulie, pensionarii cu venituri sub 2000 de lei au primit un sprijin unic de 700 de lei din partea statului român.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu