Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 5 ore
 29    0

Presedintele CJ Harghita considera ca exista o mafie a ursilor

mobbear


Presedintele Consiliului Judetean Harghita Borboly Csaba sustine ca exista o mafie a ursilor, sustinuta cu fonduri si resurse, dupa ce un urs a atacat un tanar de 19 ani, intr-un sat din judet.

”Suprapopularea in cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede sa vina in judetul Harghita si sa constate cu ce pericole se confrunta oamenii! Din pacate acelasi urs care a mai atacat in trecut in satul Valeni, comuna Feliceni, azi si-a ales o noua victima, un tanar de 19 ani care impreuna cu familia aduna turma sa o puna la adapost. Cat timp mafia ursului exista si este alimentata, suntem cu mainile legate!”, afirma, intr-o postare pe Facebook, presedintele Consiliului Judetean Harghita. Borboly Csaba.

Cu ajutorul unui tractor, membrii familiei au reusit sa sperie ursul si astfel sa-l salveze pe tanar, care a suferit rani la brat, piept si la cap, fiind transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

In judetul Harghita, anul trecut, au fost inregistrate aproximativ 700 de pagube provocate de ursi si in fiecare an sunt din ce in ce mai multi ursi.

In opinia presedintelui CJ Harghita, managementul cinegetic este ceea ce trebuie implementat pentru a dimensiona corect populatia de urs la suprafata teritoriului.

"Ar trebui sa luam exemplu de la alte tari unde banii din fondurile europene sunt destinati special pentru aceasta cauza. Exista o mafie a ursilor, sustinuta cu fonduri si resurse, si pana acest lucru exista nu se poate face nimic" a apreciat Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita.

”Cate victime mai trebuie sa fie pentru a intelege - Cu ursul nu-i de joaca!”, conchide el.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu