Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 65    0

Echipa New Life de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timisoara a luat bronzul la un important concurs national

Participanti Early Innovators scaled

Trei echipe de liceeni din Slatina, Satu Mare si Timisoara au castigat finala Early Innovators Business Plan Competition, cea mai mare competitie nationala de antreprenoriat, cu premii de peste 4.000 de euro, sustinuta de BCR Scoala de Business. Au fost inscrise 233 de planuri de afacere in concurs, iar 23 au ajuns in finala.
Locul I a fost castigat de Tania-Maria Vatasoiu, eleva a Colegiului National „Radu Greceanu”, din Slatina, judetul Olt, pentru planul de afaceri „Flopic”, care propune producerea de panouri de filtrare a aerului, prin filtre de aer inteligente, confectionate preponderent din muschi. Echipa RobotX (Colegiul National „Doamna Stanca”, Satu Mare) s-a clasat pe locul II, iar echipa New Life (Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timisoara) a ocupat locul III, conform comunicatului de presa.

Cele 23 de echipe finaliste, reprezentate de tineri din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Olt, Valcea, Dambovita, Satu Mare, Bihor, Maramures, Suceava, Arges, Gorj si Braila si-au sustinut pitch-urile finale la sediul BCR, The Bridge, in fata unui juriu format din antreprenori, reprezentanti BCR si Steinbeis Romania, mai transmit organizatorii.

Echipa RobotX (Colegiului National „Doamna Stanca”, Satu Mare) s-a clasat pe locul II si a primit un premiu in valoare de 1.000 de euro, pentru o idee de afaceri ce presupune o scoala de robotica pe 4 roti, destinata copiilor din mediul rural.

Castigatorii premiului III, in valoare de 600 de euro, au fost reprezentantii Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, echipa New Life, din Timisoara. Ideea lor a fost crearea unei platforme online de cursuri IT pentru elevii de gimnaziu si de liceu.

Au fost acordate trei mentiuni in valoare de cate 300 de euro fiecare pentru:

Elena Denisa Moncea (Liceul Teoretic „Simion Stolnicu”, Comarnic, jud. Prahova)
Echipa Vianovation (Colegiul National „Tudor Vianu”, Bucuresti)
Echipa Woodcell (Liceul Teoretic „O.C Tasleanu”, Toplita, jud. Harghita).
Presedintele juriului la aceasta editie a fost Cristina Batlan, co-fondator Musette si Investitor la Imperiul Leilor, care a oferit feedback personalizat echipelor si care a evaluat timp de cate trei minute fiecare proiect in cadrul finalei (inregistrata video pe Facebook).


Early Innovators Plans Competition este o competitie care se adreseaza liceenilor si isi propune sa dezvolte mentalitatea antreprenoriala in randul tinerilor, bazandu-se pe cele mai bune practici germane aplicate pentru elevii din Romania. EIPC este un concurs unic in Romania din perspectiva conceptului, metodologiei si flexibilitatii cu privire la participare deoarece poate aplica orice elev, de la orice liceu, indiferent de profilul liceului pe care il frecventeaza, singura conditie fiind ca elevul sa fie coordonat de un profesor, indiferent de specialitate.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu