Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Află cum poți profita la maxim de o excurise la orașul de pe Bega, Timișoara

pexels photo 7346980

Timișoara este unul dintre cele mai mari orașe din România și este cel mai cunoscut ca fiind orașul în care a luat naștere Revoluția. Totodată, este și unul dintre cele mai subapreciate orașe, din punct de vedere turistic, deși are foarte multe de oferit pe acest plan; dacă vizitezi pentru prima dată Timișoara și nu știi de unde să începi, ți-am pregătit o listă de activități distractive pe care le poți face în acest oraș, alături de prietenii tăi.

Activități pe timp de zi

Pentru început, o să acoperim activitățile pe care le poți face pe timp de zi. Cel mai cochet loc în care îți poți începe dimineața este strada Alba-Iulia, cunoscută ca ”strada cu umbrele colorate”, deoarece este acoperită de umbreluțe multicolore. Pe această stradă poți să faci poze de colecție pentru albumul de vacanță și, de asemenea, poți gusta un mic dejun consistent și o cafea aromată, pentru a avea energie toată ziua, la unul din localurile din zonă.

După cafea, te poți plimba prin parcul Anton von Scudier, unde poți vizita muzeul în aer liber de pe Aleea Personalităților care are, pe ambele părți, busturi ale unor personalități celebre din Timișoara și România.

Un alt loc special de vizitat, pentru iubitorii de natură, este Grădina Botanică, aflată chiar în mijlocul orașului. Aici poți să te plimbi pe o suprafață de 84.000 de metrii pătrați, acoperiți aproape integral de vegetație și împărțiți pe sectoare tematice precum ”Flori Ornamentale”, ”Florile și vegetația României”, ”Floră medicinală” sau ”Floră tropicală”. Chiar dacă nu ești foarte pasionat de plante, Grădina Botanică este refugiul perfect pentru o zi caniculară în oraș.

O altă locație de neratat în Timișoara este celebrul ”oraș în oraș” Iulius. ”Orașul” Iulius este celebru pentru modul avangardist în care a fost executat acest proiect de regenerare urbană. Pe o suprafață de 120.000 de metri pătrați dedicați retailului, vei găsi 450 de magazine, 12 săli de cinema și unul dintre cele mai mari centre de fitness din România. Dacă te prinde ora prânzului, la Iulius Town găsești o mare varietate de restaurante tematice din care poți alege. În centrul acestui ”oraș-concept”, se află chiar și un parc cu lac, piațete și un carusel.

Viața de noapte

După atâtea plimbări, e timpul să te retragi la hotel și să te pregătești pentru o viață de noapte surprinzător de vibrantă și energică.

Pentru începutul serii, îți recomand să deguști o bere artizanală la Viniloteca, o locație pe care nu trebuie să o ratezi dacă treci prin Timișoara, fiind emblematică pentru acest oraș. Dar aici este doar locul de început al serii, deoarece se închide la ora 20.00. După ce ți-ai făcut încălzirea la Vinilotecă, poți să începi noaptea la Cabinet 3, unde poți beneficia de consilierea unui specialist în băuturi și mixologie, în timp ce te bucuri de o cină delicioasă.

Pentru cei care doresc o seară elegantă unde să îmbine cina cu distracția, Timișoara este și un loc cu un număr mare de cazinouri, ideale pentru o seară în oraș cu prietenii. În zilele noastre, sectorul cazinourilor a proliferat și s-a extins pentru a include noi titluri în catalogul său, precum și noi variante de jocuri clasice precum blackjack fără carte proprie care diferă de black jack-ul normal prin faptul că dealer-ul se uită la cartea sa numai după ce toți jucătorii au primit mâinile lor și au luat toate deciziile legate de acestea. E bine să te duci pregătit pentru o activitate distractivă dacă alegi un casino din Timișoara deoarece dealerii de aici îți pot oferi o experiență pe cinste.

O altă recomandare pentru o seară memorabilă este No Name, care pe timp de zi este un veritabil ștrand, iar pe timp de noapte se transformă într-unul din cele mai populate cluburi de dans din zonă.

Acum că știi un pic mai multe lucruri despre Timișoara, sper că ți-am trezit interesul pentru acest oraș și că îl vei lua în considerare pentru următorul city-break.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu