Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 57    0

Meditatiile cu profesorii de la clasa vor fi interzise. Sanctiuni prin lege pentru cadrele didactice

elevi

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a anuntat marti ca profesorilor le va fi interzis prin lege sa mai faca meditatii cu elevii din clasele la care predau. Regula ar putea fi aplicata din anul scolar 2022-2023. Vor exista sanctiuni pentru cadrele didactice care nu o respecta.
 
 
Este stabilita deja o astfel de interdictie pentru profesorii din invatamantul preuniversitar, prin Codul de etica adoptat in octombrie 2018 prin ordinul ministrului Educatiei, dar nu este respectata.

„Meditatiile se practica in orice stat european si nu i se poate interzice unui parinte sa isi dea copilul la pregatire suplimentara. Insa, o conditie de bun simt este ca profesorii sa nu faca meditatii cu elevii de la clasa.
Vrem sa avem relevanta notelor si respectarea conditiilor de etica, iar relevanta notelor are de suferit cand un elev face meditatii cu elevii de la clasa”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Noua interdictie va fi impusa printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „Romania Educata”. Ministrul este convins ca va putea intra in vigoare chiar din anul scolar 2022-2023.

Potrivit lui Cimpeanu, in actul normativ va fi prevazuta infiintarea unei comisii nationale pentru inspectie scolara, care va avea ca datorie verificarea normelor de etica si deontologie profesionala de catre cadrele didactice. Din comisie vor face parte cadre didactice cu experienta de cel putin 10 ani in inspectie scolara, care „au probat aspecte ce tin de probitatea morala si profesionala” si care vor verifica daca aceasta interdictie se respecta.

Sorin Cimpeanu a mai adaugat ca in lege vor fi prevazute si sanctiuni clare pentru profesorii care vor incalca aceasta interdictie. El nu a putut preciza despre ce sanctiuni va fi vorba, pentru ca acestea trebuie corelate cu legislatia deja existenta.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu