Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 31    0

Un desert delicios pentru week-end. Iata o reteta simpla

Imbracat in glazura untoasa de ciocolata, checul marmorat este desertul perfect pentru o sueta intre fete!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 10.
Complexitate: usor.
Ingrediente
3 oua
125 g faina
175 g unt moale
175 g zahar tos
1 pliculet cu praf de copt
2 linguri cu cacao
esenta de rom/ vanilie
sare
Pentru glazura de ciocolata:
200 g ciocolata
50 g unt
esenta de rom
Mod de preparare
1. Freaca ouale cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasaƒsi spumoasa. Incorporeaza untul si amesteca bine.
2. Cerne faina cu praful de copt si un praf cu sare si adauga-le treptat in crema de oua, unt si zahar.
3. Pune deoparte un sfert din compozitie si adauga in ea cacaua cernuta. Aromatizeaza dupa gust cele doua compozitii, scrie ecuisine.ro.
4. Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt. Toarna la baza o parte din compozitia de chec alba, apoi cea cu cacao si toarna deasupra restul de compozitie alba. Da la cuptorul incins pentru 40-45 de minute sau pana scobitoarea test iese curata. Lasa checul marmorat sa se raceasca.
5. Topeste pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si un strop de esenta de rom. Acopera cu glazura de ciocolata checul marmorat racorit si niveleaz-o usor cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau al unei spatule. Taie doar dupa ce s-a racit.

Citeste si...

16 Mai 2014
 1389    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu