News Flash:

Rolul medicului de familie, in dezbatere cu ocazia Zilei Internationale a Medicului de Familie

15 Mai 2014
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
Medici de familie, oficiali ai Ministerului Sanatatii, decidenti si specialisti din domeniul sanitar vor marca, luni, Ziua Internationala a Medicului de Familie, sarbatorita in fiecare an in 19 mai, in cadrul unei conferinte de presa din seria "Mediafax Talks – Health Conferences".
Evenimentul va avea loc luni, la Crystal Ballroom, incepand cu ora 10.00, este organizat de Agentia de presa Mediafax, la initiativa Societatii Nationale de Medicina Familiei, forul medicilor de familie si are scopul de a atrage atentia asupra rolului medicului de familie in formarea si mentinerea unei societati cu o buna stare de sanatate.
La conferinta de presa vor participa Dr. Rodica TANASESCU – Presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, Dr. Sandra Adalgiza ALEXIU – Vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai CNAS.
In cadrul conferintei de presa vor fi abordate mai multe subiecte care privesc problematicile medicilor de familie, cum ar fi solutii pentru eficientizarea relatiei institutiilor publice din domeniul sanitar cu medicul de familie, strategii guvernamentale privind activitatea medicului de familie.
A doua zi, marti, 20 mai, va avea loc o conferinta specializata, dedicata medicilor de familie si practicienilor din domeniul sanitar, unde acestia vor putea afla noutati, vor primi sfaturi si se vor instrui efectiv pentru a asigura cele mai bune servicii medicale. Conferinta este structurata pe doua paneluri, cei interesati avand posibilitatea sa se inscrie la adresa: http://www.mediafaxtalks.ro/ziua-internationala-a-medicului-de-familie/inregistrare-participanti-27-2034
In Romania, exista aproximativ 11.000 de medici de familie. Din pacate, numarul acestora este in scadere, din 2008 si si pana in 2013 acesta cunoscand o diminuare constanta. Medicii de familie sunt printre cei care aleg sa-si desfasoare activitatea in alte tari, pe fondul neincrederii in sistemul de sanatate romanesc si al degradarii respectului fata de profesia de medic.
Prin urmare, o mai buna constientizare a importantei medicului de familie in societate este de dorit sa fie manifestata de catre autoritati prin masuri care sa le usureze activitatea si care sa-i stimuleze sa ramana in Romania. O mai buna utilizare a resursei profesionale reprezentata de medicul de familie este o solutie eficienta de a creste calitatea vietii si starea de sanatate a populatiei. Evaluarile pe care le face medicul de familie, depistarea precoce a riscului sau a bolii, precum si trimiterile sale catre specialisti stau la baza legaturii pacientilor cu sistemul de sanatate si sunt prima treapta a eficientizarii acestuia.
Ziua Internationala a Medicului de Familie este un bun prilej pentru a prezenta medicilor de familie o parte dintre solutiile pe care le au autoritatile pentru devenirea lor profesionala si pentru a-i pune la curent cu noutati in domeniul medicinei de familie.
Evenimentul este organizat de Agentia de presa Mediafax, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina a Familiei si beneficiaza de sprijinul Pfizer. Mediafax.ro

crystal ballroom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 33 queries | Mysql time :0.033053 (s)