News Flash:

Un medic din Timisoara vinde tablouri pentru renovarea unei sectii a Spitalului Judetean

16 Mai 2014
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
Un medic de la Spitalul Judetean din Timisoara, pasionat de pictura, a deschis recent o expozitie cu vanzare a tablourilor sale, cu scopul de a folosi banii obtinuti pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculara din cadrul spitalului unde lucreaza.
Desi este medic rezident, Mircea Popitiu nu a renuntat la pasiunea pentru artele plastice si spune ca se inspira din interventiile chirurgicale la care participa pentru a realiza tablouri, dar si fotografii spectaculoase. Recent si-a reunit lucrarile in cadrul unei expozitii intitulate „Disectii cromatice”, ce a avut loc in clubul unui camin al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara, relateaza opiniatimisoarei.ro.
„M-a impresionat pentru ca stand impreuna cu noi si vazand zi de zi eforturile mari pe care le facem ca sa renovam sectia a venit intr-o zi la mine si mi-a spus ca vrea sa contribuie, in modul in care poate, la imbunatatirea conditiilor de ingrijire a pacientilor. Mi-a spus ca ar vrea sa picteze pe teme medicale si sa faca o expozitie. Din resursele obtinute vrea sa contribuie la renovarea sectiei. Pentru mine gestul lui a fost o mare surpriza si mi-a aratat ca al meu coleg este extrem de generos, pe de o parte, si foarte talentat”, a declarat Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.
Expozitia cuprinde 34 de lucrari pictate, realizate prin tehnica acrylic pe panza, cu tematica chirurgicala, si 20 de fotografii intraoperatorii prelucrate artistic. Cu ocazia vernisajului expozitiei a fost organizata o tombola ale carei premii au fost lucrari ale medicului Mircea Popitiu.

mircea popitiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0910 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033983 (s)