Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 48    0

Obiceiul fumatorilor care creste mult riscul de cancer

fum

Printre cele mai răspândite obiceiuri ale fumătorilor este de a se delecta cu ţigară după o masă, mic dejun, prânz sau cină. Deşi tutunul nu este recomandat deloc, nivelul de pericol creşte dacă acesta este consumat după ce ai mâncat.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă masa ta este urmată de ţigară, poţi provoca daune la fel de mari organismului ca atunci când ai fuma 10 ţigări deodată.

Riscul de apariţie a cancerului pulmonar creşte în acest caz. Digestia va avea de suferit în mod direct, pentru că fumul pe care îl ingerezi irită foarte tare mucoasa gastrică, încă din momentul în care aceasta începe să funcţioneze.

UIMITOR! Aceasta tehnica te ajuta sa renunti la fumat in mai putin de o ora

Atunci când o persoană fumează mult, toxinele ajung în toate celulele organismului, având în vedere faptul că aparatul digestiv începe de la laringe până la rect.

Nicotina intră în corp şi este rapid distribuită în sânge, iar monoxidul de carbon scade cantitatea de oxigen pe care sângele îl transportă. De asemenea, absorbţia multor vitamine, precum vitamina C sau acidul folic, scade din pricina fumatului.

Împreună cu alimentaţia în exces, riscul afecţiunilor cardiovasculare va creşte.

 

Citeste si...

29 August 2018
 919    0
28 August 2018
 814    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu