Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 17    0

IMAGINI revoltatoare. La Braila, localnicii au aruncat cadavre de porci pe camp, iar la Galati lesurile plutesc pe Dunare

porc2

Autoritatile din judetele Galati si Braila iau masuri dupa ce au descoperit numeroase cadavre de porci aruncate pe camp sau pe cursurile de apa. Reprezentantii institutiilor implicate in lupta cu pesta porcina incearca sa afle cine a aruncat porcii morti si daca lesurile au virusul letal.
In ultimele zile, pe Facebook au aparut numeroase filmari realizate de cetateni care prezinta cadavre abandonate in diverse locuri.

In comuna Bertestii de Jos, de exemplu, unde a fost confirmat unul dintre primele focare de pesta porcina africana din judetul Braila, mai multe lesuri au fost descoperite pe camp, pe o raza de cativa kilometri. Deranjati de mirosul insuportabil, doi cetateni din comuna braileana au mers pe camp si au filmat lesurile. In timp ce filmeaza, persoanele se declara indignate de lipsa de reactie a autoritatilor, dar si de modul in care actioneaza localnicii.

„Un cadavru aici si mai este unul pe partea cealalta. Si mai este unul aici, trei sunt doar aici. Se vede? Mareste. Sa vada toata lumea cum e aici, cum pute pe camp de la toate hoiturile”, au comentat brailenii care au realizat filmarea.
Tot pe Facebook a ajuns o filmare cu un porc mort care pluteste pe Dunare.

„Uitati-va si voi ce-i pe Dunare, la Braila. Pe Dunare se gaseste un hoit...Asta-i orasul, pluteste linistit (...) la soare”, a spus cel care a filmat cadavrul de pe Dunare.

Filmarile cu porcii morti care plutesc pe Dunare au fost analizate si de reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila. Acestia spun ca aruncarea cadavrelor reprezinta un pericol deoarece astfel se poate raspandi pesta porcina africana.

„Este periculos, cum sa nu fie pericol? Dar vreau sa va dau un exemplu. Acum 10 zile s-a sunat la 112 tot asa, ca un porc plutea pe Dunare. S-a intervenit cu salupele de la Politia de Frontiera. Am scos acel porc, l-am dus la laborator, nu a avut pesta porcina africana. Dar tot asa, poate sa fie un porc care sa aiba si sa imprastie acest virus”, a declarat, in cadrul unei coferinte de presa, directorul DSVSA Braila, Gicu Dragan.

Autoritatile ii sfatuiesc pe cei care descopera cadavre de animale sa sune imediat la numarul unic de urgenta 112.

„In momentul in care nimeni nu suna la 112 sa dea informatia si face un filmulet pe care il pune pe internet, este mai greu sa identificam locul si momentul”, a spus prefectul judetului Braila, George Paladi.

Imaginile cu animale moarte plutind pe Dunare i-au ingrijorat pe galateni, in conditiile in care cea mai mare parte a orasului Galati, aflat in aval de Braila, se alimenteaza cu apa din fluviu.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu