Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 10 ore
 41    0

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Madrid

simo

Simona Halep, locul I WTA, a acces in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open, dupa ce a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe sportiva ceha Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venita din calificari.
Simona Halep a ridicat la noua numarul victoriilor cu surorile Karolina si Kristyna Pliskova, apropate toate in doua seturi, in zece intalniri, trei succese din toat atatea meciuri obtinandu-le cu jucatoarea ceha mai slab clasata. Un al zecelea triumf poate veni in turul urmator, cand liderul WTA o poate intalni pe Karolina, locul 6 WTA, daca aceasta va trece de americanca Sloane Stephens, locul 9 WTA.

Miercuri, Kristyna a sperat mult de la serviciul ei puternic, dar acesta a fost "agatat" mai mereu de jucatoarea romana. Odata mingea pusa in joc, Halep a dictat ritmul, cu agresivitate, cu unghiuri deschise, cu lovituri variate, stanga-dreapta, cand scurte, cand lungi, care au destabilizat-o pe jucatoarea ceha. Insa ceea ce a inclinat definitiv balanta de partea romancei a fost serviciul ei. Cu 26 de centimetri mai scunda decat adversara sa, Halep a fost mai eficienta la serviciu. Doar trei puncte i-a luat Pliskova pe serviciu Simonei Halep, in primul set.

La 2-1 in setul I, Halep a avut nevoie de cinci mingi de break pentru a face 3-1. Dupa acest ghem lung, setul a curs lin in directia dorita de Simona Halep, scor 6-1, dupa 28 de minute de joc.

Setul al doilea a fost echilibrat, pentru ca Simona Halep nu a mentinut ritmul sufocant din prima parte a partidei, dar si pentru ca Pliskova a alergat mai mult, a jucat mai bine, a fost mai agresiva si mai precisa. Pana la 4-4, Pliskova a avut cinci mingi de break, inclusiv un 0-40, ratate toate. In ghemul al noualea, Halep a fructificat prima ei minge de break din acest set si a preluat conducerea cu 5-4, apoi a servit si a inchis meciul, cu 6-4, dupa o ora si 15 minute de joc.

Calificarea in sferturi este recompensata la Madrid cu un premiu de 149.390 de euro si cu 215 puncte WTA.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu