Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 76    0

DOLIU in lumea muzicii

doliu2 1

Cunoscut cu mustata sa in forma de potcoava si vesnic optimist, saxofonistul american Charles Neville, de la grupul The Neville Brothers, care a reprezentat o parte din istoria muzicala contemporana din New Orleans, a murit joi la varsta de 79 de ani, a anuntat vineri familia sa. Muzicianul, nascut in Louisiana, a murit in locuinta sa din Massachusetts, a transmis familia printr-un comunicat de presa. "Tu ai contribuit la dezvoltarea mea si iti voi fi mereu recunoscator. Imi voi aminti intotdeauna de surasul tau contagios de pe scena alaturi de mine, asta ma va face sa zambesc mereu", a spus in comunicat cantaretul Aaron Neville, liderul grupului care a urmat cu succes o cariera solo.

Grupul The Neville Brothers - cel mai cunoscut cantec al lor fiind "Sister Rosa", un omagiu adus militantei pentru drepturi omului Rosa Parks - este un amestec de funk, reggae, jazz, rock, gospel, cu un ritm caracteristic fanfarelor de parada de la carnavalul din New Orleans. Muzicienii erau cunoscuti pentru muzica lor amerindiana. Fratii Neville, care aveau origini indiene, au ajutat la infiintarea The Wild Tchoupitoulas, una dintre acele trupe de "Black Indians" care defilau in New Orleans de sarbatoarea Mardi Gras.

Cunoscut cu mustata sa in forma de potcoava si vesnic optimist, Charles Neville si-a facut debutul in grupul Dew Drop Inn. "Legatura mea cu muzica a inceput foarte devreme", declara el anul trecut la postul de radio din New Orleans WWNO, subliniind ca acasa "toata lumea canta". Saxofonistul si-a petrecut mai multi ani in inchisoare in anii 1960 din cauza consumului de marijuana. Intr-o inchisoare din Louisiana s-a intalnit cu James Booker, pianist de renume din New Orleans. S-a mutat la New York, unde a devenit dependent de metadona. In ultimii ani din viata a reusit sa scape de aceasta dependenta si ducea o viata sanatoasa. De altfel, a devenit vegetarian si practica meditatia. Era casatorit si are 12 copii, conform news.ro.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu