Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 30    0

Coniac de elita, pregatit in conditii casnice. De 100 de ori mai bun decat cel din comert

coniac

Uimitor, dar puteți pregăti un coniac delicios și aromat în condiții casnice. Nu veți avea nevoie de ingrediente sofisticate sau echipament special. Doar amestecați ingredientele și lăsați să se macereze suficient timp. O astfel de băutură va fi apreciată la cel mai înalt nivel, iar oaspeții nu vor crede că este un produs de casă.

INGREDIENTE

-2 linguri coajă uscată de lăstari tineri de stejar

-1 lingură de ceai negru (sau 2 pachețele)

-3 linguri de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-8 cuișoare

-votcă sau palincă diluată

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți vasul cu alcool. Adăugați în acesta coaja de stejar, ceaiul negru, zahărul, bicarbonatul de sodiu și cuișoarele. La dorință, puteți amesteca puțin.

2. Închideți vasul cu un capac ermetic și lăsați-l la macerat timp de 2 săptămâni. Păstrați vasul la un loc întunecat.

3. Strecurați coniacul și turnați-l într-un vas curat. Închideți-l cu un capac. Păstrați-l la un loc întunecat și rece. Coniacul poate fi consumat imediat după ce-l strecurați.

Notă: Intensitatea gustului depinde de cantitatea cojii de stejar. Dacă doriți un coniac mai fin, folosiți o cantitate mai mică de coajă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uimitor, dar puteți pregăti un coniac delicios și aromat în condiții casnice. Nu veți avea nevoie de ingrediente sofisticate sau echipament special. Doar amestecați ingredientele și lăsați să se macereze suficient timp. O astfel de băutură va fi apreciată la cel mai înalt nivel, iar oaspeții nu vor crede că este un produs de casă.

INGREDIENTE

-2 linguri coajă uscată de lăstari tineri de stejar

-1 lingură de ceai negru (sau 2 pachețele)

-3 linguri de zahăr

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-8 cuișoare

-votcă sau palincă diluată

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți vasul cu alcool. Adăugați în acesta coaja de stejar, ceaiul negru, zahărul, bicarbonatul de sodiu și cuișoarele. La dorință, puteți amesteca puțin.

2. Închideți vasul cu un capac ermetic și lăsați-l la macerat timp de 2 săptămâni. Păstrați vasul la un loc întunecat.

3. Strecurați coniacul și turnați-l într-un vas curat. Închideți-l cu un capac. Păstrați-l la un loc întunecat și rece. Coniacul poate fi consumat imediat după ce-l strecurați.

Notă: Intensitatea gustului depinde de cantitatea cojii de stejar. Dacă doriți un coniac mai fin, folosiți o cantitate mai mică de coajă.

sursa

DISTRIBUIȚI 

Citeste si...

16 Aprilie 2018
 1100    0
16 Aprilie 2018
 1021    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu