News Flash:

Boli care nu credeai ca sunt contagioase

16 Aprilie 2018
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
obezitate mare 2

Toate lumea stie ca raceala, guturaiul ori rujeola sunt boli contagioase, insa despre unele dintre ele chiar nu te-ai fi gandit niciodata. Exista insa boli de care sapunul si servetelele nu te pot scapa. 

Inca din copilarie, fiecare copil este invatat sa se spele pe maini inainte sa manance. De asemenea, sa isi acopere gura atunci cand stranuta si sa se stearga pe maini atunci cand da mana cu cineva.

Printre bolile despre care nu aveai idee ca sunt contagioase se afla cariile. Chiar daca obisnuiesti sa te speli des pe dinti, sa folosesti apa de gura si ata, daca partenerul tau nu obisnuieste sa faca aceleasi lucru, atunci te-ai putea imbolnavi din cauza igienei sale precare.

Potrivit unor studii realizate de catre cercetatorii de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, bacteria care cauzeaza gingivita, cariile si alte probleme orale se pot transmite.

Studiul a fost publicat in jurnalul Microbiologie si Imunologie Orala. Potrivit studiului, 20 de cupluri casatorite au fost urmarite. In patru dintre cupluri, ambii membrii aveau bacterii asociate cu parodontita si cu gingivita.

Lista celor mai contagioase boli

La trei dintre cupluri, cercetatorii au descoperit streptococi, iar ADN-ul bacteriei este foarte similar.

A doua boala de care poate habar nu aveai ca poate fi contagioasa este cancerul. Nu, nu poti lua cancer de la cineva care sufera de la aceasta boala. Cu toate acestea, poti contacta virusul HPV care creste riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.
Printre cele 4 boli contagioase se afla si boala celiaca

Cancerul de cervix, de penis, de anus, de gura si de gat se pot dezvolta daca ai HPV. Numai in Statele Unite ale Americii mai mult de 6 milioane de persoane se imbolnavesc anual. Din nefericire, numarul creste anual. Pentru un an sau doi, se poate trai fara a avea un simptom. Cu cat persista mai mult infectia cu HPV, cu atat este mai periculoasa ca sa dezvolte cancerul.

Boala autoimuna
Potrivit unui studiu publicat in jurnalul medical Gastroenterologia si Hepatologia Clinica, rudele de gradul I si sotii sau sotiile celor care sufera de boala celiaca au un risc crescut de a dezvolta boala non-celiaca autoimuna. Boala Crohn, psoriazis, artrita reumatoida, lupus si ulcer. In decurs de 10 ani, 4.3% din rudele celor bolnavi au dezvoltat aceasta sensibilitate la gluten non-celiaca.

Obezitatea. Cercetatorii turci au descoperit un virus in tesutul adipos al adultilor care sufera de obezitate. A fost numit Adenovirus-36, sau Ad-36. Oamenii expusi la AD-36 sunt de 300 de ori mai predispusi la a fi obei decat cei care nu sunt expusi.


penis anus gura boala autoimuna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005951 (s)