Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 36    0

De ce nu este bine sa speli carnea de pui inainte de a o prepara

pui

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

Oricine care stie sa gateasca (sau macar incearca) stie ca puiul se spala inainte de a fi preparat. Expertii sustin ca acest lucru este total gresit, ba mai mult, trebuie neaparat evitat, informeaza descopera.ro, care citeaza Curiosity. Carnea cruda de pui contine una dintre cele mai cunoscute bacterii care dau toxinfectii, anume Campylobacter. Stiind acest lucru, intelepciunea populara ar spune ca aceasta carne trebuie spalata.

Totusi, apa nu poate distruge bacteriile, ba din contra, le ajuta sa fie transportate, ajungand pe maini, prosop, chiuveta si practic, oriunde este condusa de apa. Apa este asadar cel mai bun vehicul pe care aceasta bacterie il poate avea. Metoda care duce la distrugerea acestei bacterii este gatitul - temperatura ridicata. De aceea, carnea de pui trebuie patrunsa bine.

Desigur, este redundant de a preciza ca igiena ramane centrala in tot procesul de gatire. Daca aveti in casa un termometru de carne, il puteti folosi pentru a va asigura ca temperatura carnii atinge cel putin 74 de grade Celsius.

Citeste si...

15 Aprilie 2018
 1107    0
15 Aprilie 2018
 950    0
15 Aprilie 2018
 1258    0
15 Aprilie 2018
 1004    0
14 Aprilie 2018
 955    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu