Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 49    0

Sucurile acidulate sunt mai periculoase decat se crede

suc

O echipa internationala de specialisti, din care au facut parte si savanti rusi, au efectuat un studiu privind influenta diferitor alimente asupra microflorei omului. S-a constatat ca cel putin 60 de categorii de produse si diete influenteaza microbiomul. 

În studiul desfasurat de catre savantii Universitatii de stat de la Novosibirsk si colegii lor, au participat peste o mie de oameni, ale caror microbioame au fost cercetate detaliat. Totodata, era luata în consideratie starea de sanatate a oamenilor, medicamentele administrate, precum si modul de alimentatie. Participantii la studiu au devenit locuitorii Olandei de Nord.

Astfel, savantii au stabilit ca persoanele ce consuma alimente cu continut sporit de calorii si bauturi carbogazoase dulci au o biodiversitate redusa a microbiomului, fapt ce conduce la aparitia unor riscuri suplimentare pentru sanatatea lor. Totodata, un impact pozitiv asupra microflorei au fructele, legumele si produsele lactate acidulate.

Evitati sucurile acidulate. Va cresc mult tensiunea arteriala

De asemenea, specialistii au depistat ca asupra microbiomului influenteaza 19 tipuri de medicamente. În unele cazuri acest lucru era evident din start (în cazul antibioticelor), iar în altele - nu: de exemplu, savantii au depistat o legatura între microflora si preparatele antidepresive.
Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în revista Science, una dintre cele mai prestigioase publicatii.
 
Sursa: ruslekar.info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O echipa internationala de specialisti, din care au facut parte si savanti rusi, au efectuat un studiu privind influenta diferitor alimente asupra microflorei omului. S-a constatat ca cel putin 60 de categorii de produse si diete influenteaza microbiomul. 

În studiul desfasurat de catre savantii Universitatii de stat de la Novosibirsk si colegii lor, au participat peste o mie de oameni, ale caror microbioame au fost cercetate detaliat. Totodata, era luata în consideratie starea de sanatate a oamenilor, medicamentele administrate, precum si modul de alimentatie. Participantii la studiu au devenit locuitorii Olandei de Nord.

Astfel, savantii au stabilit ca persoanele ce consuma alimente cu continut sporit de calorii si bauturi carbogazoase dulci au o biodiversitate redusa a microbiomului, fapt ce conduce la aparitia unor riscuri suplimentare pentru sanatatea lor. Totodata, un impact pozitiv asupra microflorei au fructele, legumele si produsele lactate acidulate.

Evitati sucurile acidulate. Va cresc mult tensiunea arteriala

De asemenea, specialistii au depistat ca asupra microbiomului influenteaza 19 tipuri de medicamente. În unele cazuri acest lucru era evident din start (în cazul antibioticelor), iar în altele - nu: de exemplu, savantii au depistat o legatura între microflora si preparatele antidepresive.
Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în revista Science, una dintre cele mai prestigioase publicatii.
 
Sursa: ruslekar.info

Citeste si...

12 Aprilie 2018
 1034    0
11 Aprilie 2018
 1029    0
11 Aprilie 2018
 1083    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu