Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

Arad: Ancheta la firma la care au lucrat muncitorii morti in accidentul din Neamt. In jur de 20 de persoane, intre care victimele, munceau ilegal

neamt

Victimele accidentului petrecut in judetul Neamt au lucrat fara forme legale ca zilieri, la plantarea de puieti intr-o padure din zona localitatii aradene Petris, unde inspectorii de munca au gasit, joi, alte persoane care lucrau ilegal, astfel ca se face o ancheta la firma care ii platea, din judetul Alba.

  
Sefa Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Arad, Ecaterina Isac, a declarat corespondentului News.ro ca o echipa de control s-a deplasat in localitatea Petris, unde au muncit ca zilieri victimele accidentului din Neamt.

”In urma primelor cercetari, s-a constatta ca in jur de 20 de persoane lucrau fara forme legale la o firma de exploatari forestiere si lucrari agricole. Muncitorii, intre care victimele accidentului, lucrau cu ziua la plantarea de puieti intr-o padure”, a declarat sursa citata.

Inspectorii de munca aradeni colaboreaza la acest caz cu cei din judetul Alba, unde se afla sediul firmei pentru care lucrau ilegal persoanele, dar si cu inspectorii din Neamt.

Accidentul s-a produs miercuri noapte, in jurul orei 01.00, dupa ce autoutilitara in care se aflau cei zece oameni si care circula pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Savinesti, judetul Neamt, a cazut de pe pod in canalul de aductiune. Primele cercetari arata ca soferul, un barbat de 25 de ani, din Savinesti, a pierdut controlul volanului in localitatea Vaduri, inainte de podul care traverseaza canalul raului Bistrita, iar masina a patruns pe sensul opus, a parasit partea carosabila si a cazut in albia raului.

In urma accidentului, autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasa de catre echipajele ISU Neamt, dupa activarea planului rosu de interventie.

Dupa scoaterea autoutilitarei din apa, au fost identificate in interior sapte persoane decedate - barbati cu varste cuprinse intre 17 si 45 de ani, din Savinesti, Podoleni, Faurei, Bargaoani si Deleni, judetul Iasi, ulterior fiind gasite si celelate doua persoane, decedate.

Un singur tanar dintre cele zece persoane aflate in autoutilitara a reusit sa se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta-fata. A fost preluat ulterior de un echipaj SMURD si transportat la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut si contuzie toraco-abdominala, ramanand internat la Sectia Chirurgie.

 

Citeste si...

5 Aprilie 2018
 1629    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu