Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 23 ore
 41    0

Cum sa scapi de migrena folosind sarea

migrena

Cei care sufera de migrene sunt adesea nerabdatori sa scape cat mai rapid de durerea ingrozitoare caracteristica. O migrena puternica nu este de neglijat, deoarece te poate afecta pe tot parcursul zilei. Migrena este definita ca o durere intensa de cap (cefalee), cu o durata de 4 pana la 72 de ore si care are caracter recidivant (se repeta).

O persoana care are migrene, nu-si poate desfasura normal activitatile cotidiene (de rutina). Cu toate ca migrenele sunt neplacute si interfera cu desfasurarea normala a vietii, nu produc leziuni pe termen lung. Migrenele pot fi considerate o afectiune, care trebuie tratata ca atare.
Simptomele migrenei pot varia de la caz la caz, deseori fiind precedate de anumite semne prevestitoare (aura).

Simptomele caracteristice aurei apar de obicei cu aproximativ 30 de minute inaintea atacului migrenos propriu-zis si este caracterizat prin cefalee care creste in intensitate situlburari vizuale (pacientul vede puncte negre sau percepe flashuri luminoase intense). Unele persoane semnaleaza o senzatie de amorteala sau de intepaturi la nivelul bratelor, mainilor sau fetei, pe parcursul acestei aure. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor nu relateaza prezenta aurei de dinaintea episodului migrenos.

Cu siguranta ai folosit in trecut tot felul de pastile si metode pentru a incerca sa opresti durerea de cap. Migrenele iti distrug pur si simplu starea de bine. Mai rau, exista unele dureri care nu pot fi oprite sau ameliorate cu calmantele obisnuite. Cu toate acestea, in cele din urma, s-a descoperit o metoda conventionala care functioneaza de minune. Asadar, care este cel mai bun ingredient pe care sa-l utilizezi cand te doare capul? Sarea.

Cum se utilizeaza sarea pentru a scapa instant de migrene?
Una dintre cauzele principale ale migrenelor o reprezinta lipsa de sodiu, de aceea specialistii recomanda folosirea cristalelor de sare de Himalaya pentru a scapa de ele. Cercetarile au aratat ca sarea are abilitatea de a bloca receptorii durerii si a te scapa de disconfort. In plus, mentine nivelul de serotonina, astfel ca iti creste nivelul de energie si iti intareste sistemul imunitar. Sarea de Himalaya alcalinizeaza organismul si il ajuta sa functioneze mai bine.

Ai nevoie de 3 ingrediente: apa, sucul de la o lamaie, 2 lingurite de sare.
Combina ingredientele, consuma bautura obtinuta si asteapta cateva minute, iar durerea de cap ar trebui sa se amelioreze.


In momentul in care alegi ingrediente trebuie sa tii cont de calitatea acestora, mai ales in privinta sarii. Sarea roz de Himalaya este cea mai buna optiune datorita celor peste 80 de microminerale pe care le contine (inclusiv magneziu). Aceasta sare ajuta la reducerea severitatii durerilor de cap, intareste sistemul imunitar, creste nivelul de energie, echilibreazaa nivelul de serotonina din sange si ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei.

Lamaia este un ingredient natural celebru pentru beneficiile pentru sanatate pe care le ofera, dar si pentru utilizarile sale in infrumusetare si curatenie. Acest aliment este bogat in vitamina C si antioxidanti cu abilitatea de a atenua sau chiar opri actiunea radicalilor liberi, prevenind astfel dezvoltarea mai multor boli. Mai mult, lamaia este un aliat de nadejde pentru a trata durerile de cap, proprietatile sale putand atenua tensiunea si ameliorand durerea resimtita imediat.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu