Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Ministrul Muncii: Daca au scazut salariile din mediul privat, angajatorul l-a furat pe angajat

olguta vasilescu 1

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a sustinut ca daca sunt scaderi salariale ale angajatilor din mediul privat este din cauza faptului ca angajatorii au vrut sa isi creasca profitul, nu din cauza Codului Fiscal.
Intrebata despre scaderile salariale din mediul privat, Vasilescu a precizat : „Se asteapta si o OUG. Noi nu avem astfel de informatii despre dari salariale dn mediul privat. In orice caz, repet ca sa se inteleaga, transferul contributiilor nu ar trebui sa afecteze netul angajatilor din privat, pentru ca este vorba de aceeasi cheltuiala a angajatorului pe care a avut-o si anul trecut. Daca le-au scazut salariile, inseamna ca angajatorul a vrut sa-si creasca profitul si atat, deci l-a furat pe angajat, ca s-o spun mai pe romaneste, nu este vina Codului Fiscal”.

In ceea ce priveste Legea pensiilor, ministrul Muncii a declarat ca se fac calcule si ca este nevoie de o reorganizare a Casei de Pensii, deoarece nu se pot recalcula cinci milioane de pensii cu actualul numar de functionari.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu