Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

SCANDALUL SPP: Liderii PSD si ALDE se reunesc astazi pentru a discuta despre posibilitatea infiintarii unei comisii speciale care sa vizeze activitatea Serviciului

spp

Liderii PSD si ALDE se reunesc miercuri pentru a discuta despre posibilitatea infiintarii unei comisii speciale care sa vizeze activitatea Serviciului de Protectie si Paza, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
Sedinta vine in contextul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, in repetate randuri pe Lucian Pahontu, seful SPP, ca se implica politic.

Comisia de Aparare din Senat l-a invitat deja pe Dragnea sa se pronunte pe aceasta tema, insa liderul PSD a numit invitatia un joc politic.

"Am inteles ca a fost un vot politic la PNL sa fiu chemat eu si premierul la comisia de la Senat si tot vot ca sa nu fie chemat domnul Phontu. E penibil sa nu fie chemat subiectul discutiei si alti oameni. E o gluma politica (...) E o actiune in gluma facuta, daca vrem serios ceva, atunci sa facem o comisie speciala", a declarat Liviu Dragnea.
Intrebat daca va reveni la serviciile oferite de SPP, liderul PSD a spus ca retinerea sa este legata de metoda pe care o aplica Lucian Pahontu, seful SPP.

"O institutie condusa de un om sa faca rapoarte informative, fara baza legala, eu nu pot beneficia. Atata timp cat e condusa de acest domnn care are practici nelegale", a mai spus Dragnea.

Acesta a anuntat inca de luni ca e nevoie de o comisie speciala, dupa ce l-a acuzat pe Lucian Pahontu s-ar fi implicat in politica. In sustinerea lui Dragnea a venit si Paul Stanescu, vicepremier, care spune ca a fost abordat de o persoana care i-ar fi transmis mesajul lui Pahontu, prin care ii promitea chiar sefia PSD, dupa ce Liviu Dragnea va fi "executat".

La scurt timp dupa investitura, intreg Cabinetul Dancila a renuntat la serviciile SPP, aceeasi masura fiind luata si de Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu