Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 57    0

Ce au voie diabeticii sa manance - Regim zilnic

iaurt grecesc

Potrivit statisticilor, in Romania sunt aproximativ 2 milioane de persoane care sufera de diabet, numarul fiind in crestere de la an la an. Acest lucru ar trebui sa ne puna pe ganduri. Pentru ca prin alimentatie poti preveni si tine sub control boala, iata ce ar trebui sa contina dieta unui diabetic.

Quinoa

Aceasta cereala integrala este sursa importanta de fibre si proteine, doua substante nutritive care sunt necesare pentru o persoana care sufera de diabet, deoarece tin sub control nivelul de zahar din sange.

Paine 100% din cereale integrale

Carbohidratii complecsi luati din paine din cereale integrale, care contin in cantitati mari de vitamine, minerale si fibre sunt considerati cei mai buni pentru diabetici.

Fasole verde

Fasolea verde contine proteine si fibre, care ofera senzatie de satietate si care tin sub control nivelul de zahar din sange.

Citeste si Bautura care regleaza glicemia, scade colesterolul si trigliceridele si poate fi un leac natural pentru diabet

Somon

Acest peste este o sursa sanatoasa de proteine care nu numai ca au control asupra glicemiei, ci reduc riscul de accident vascular cerebral si de atac de cord, care sunt cauzele majore de deces la diabetici.

Iaurt grecesc

Acest produs lactat este un pachet de proteine, ideal pentru masa de dimineata. In plus, proteinele si carbohidratii care se gasesc in iaurtul grecesc tin sub control nivelul de zahar din sange.

Spanac

Spanacul contine luteina, un nutriment esential pentru sanatatea ochilor. Acest lucru este foarte important pentru diabetici, deoarece ei sunt predispusi la afectiuni oculare din cauza bolii pe care o au.

Fructe de padure

Toate fructele de padure au un indice glicemic scazut, ele fiind considerate cele mai potrivite fructe pe care le poate manca un diabetic. In plus, contin o cantitate scazuta de zahar, in timp ce sunt sursa bogata de fibre, ceea ce are un efect pozitiv asupra glicemiei.

preluat de pe clickpentrufemei

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu