Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 57    0

Olguta Vasilescu: Hotararea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei, adoptata saptamana aceasta

olguta vasilescu

Hotararea de Guvern referitoare la salariul minim brut, care va fi majorat la 1.900 de lei, va fi aprobata de Executiv in cursul acestei saptamani, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.
„Vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim, care ramane la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru ca este vorba si de intoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca ea trebuie sa stea o anumita perioada pe site in dezbatere publica. Din cate stiu, s-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Intrebata de jurnalisti daca in urmatoarea sedinta de Guvern va fi discutat si bugetul, Vasilescu a spus ca responsabil in acest caz este ministrul Finantelor, Ionut Misa.

„Chiar nu stiu mai multe amanunte, stiu ca s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii si nu avem niciun fel de problema cu pensiile, cu salariile anul viitor”, a subliniat ministrul Muncii.
In prezent, salariul minim in Romania este de 1.450 de lei.

In 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat in dezbatere publica proiectul de lege privind cresterea salariului minim la 1.900 de lei.

In documentul citat, initiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de baza minim brut pe tara garantat sa fie majorat la 1.900 lei. Aceasta ar reprezenta o crestere de 31,03% fata de luna decembrie 2017.

Cresterea propusa va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocuparii si reducerii muncii la negru, se mentioneaza in Nota de fundamentare a proiectului.

Citeste si...

26 Noiembrie 2017
 858    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu