Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 61    0

Ce se intampla cu adevarat cu femeile care ajung pe Muntele Athos, muntele interzis

Muntele Athos

Femeile nu au voie pe Muntele Athos. Se spune ca doamnele si domnisoarele care pasesc pe muntele interzis, Muntele Sfant, patesc numai lucruri rele.

O traditie straveche (Avaton, care inseamna „neumblat”) sustine ca femeile nu au voie sa urce Muntele Athos.

Totusi, de ce nu au voie femeile pe Muntele Athos?
Exista un fel de granita naturala a Sfantului Munte dincolo de care femeile nu au voie sa paseasca. Pe insula nu exista nici macar animale de sex feminin, cu exceptia pisicilor, gainilor si pasarilor salbatice.
Legenda spune ca atunci cand corabia in care se afla Maica Domnului s-a apropiat de tarm, toti idolii din munte au cazut cu fetele la pamant si s-au sfaramat in mii de bucati.

Maica Domnului a coborat pe mal si, pentru ca i-a placut locul, l-a binecuvantat si L-a rugat pe Fiul ei sa-i daruiasca asezarea. Dupa ce le-a vorbit despre Hristos, botezandu-i, Maica Domnului le-a spus locuitorilor de aici:

„O, fii luminati, ascultati: acest loc a fost sortit mie de catre Fiul meu si Dumnezeul vostru. Voim insa, nu veti mai ramane mult aici, pentru ca pe muntele acesta voi trimite barbati din toata lumea, ca sa vietuiasca in curatie, dupa chipul ingerilor.“
In acest fel, pe Muntele Athos nu au voie femeile, cu exceptia Maicii Domnului.

 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu