News Flash:

INCREDIBIL! Trei membri ai retelei teroriste Stat Islamic au trecut prin Romania in drumul spre Siria - presa

9 Noiembrie 2017
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic

Trei militanti islamisti au trecut prin Romania in drumul spre Siria, unde au devenit membri ai retelei teroriste Stat Islamic, le-a declarat unul dintre ei anchetatorilor din Irak, unde este arestat.
Tarik Jadaoun, un islamist belgian considerat succesorul lui Abdelhamid Abaaoud, unul dintre liderii celulei teroriste care a comis atentatele din Franta in noiembrie 2015, a explicat in cursul interogatoriilor desfasurate in Irak cum a ajuns in Siria, unde a devenit membru al retelei teroriste sunnite Stat Islamic, informeaza site-ul publicatiei L'Avenir.

Tarik Jadaoun, care foloseste pseudonimul de combatant islamist Abu Hamza al-Beljiki, a explicat ca a devenit radicalizat in timp ce era detinut intr-o inchisoare din Liège, unde ispasea o condamnare pentru furt dintr-un supermarket.

Dupa eliberare, islamistul a cautat modalitati pentru a se alatura grupurilor teroriste din Siria si Irak.
Tarik Jadaoun le-a spus anchetatorilor irakieni ca s-a deplasat in Siria alaturi de doi islamisti, Redwan Hajaoui si Lotfi Aoumeur, trecand prin Romania si Turcia. Destinatia celor trei teroristi a fost orasul Raqqa, care era fieful din Siria al organizatiei teroriste Stat Islamic.

In Siria, cei trei islamisti au fost trimisi sa se antreneze intr-o tabara terorista din localitatea Tabqa, dupa care i-au promis loialitate lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizatiei teroriste Stat Islamic. Dupa stagiul de pregatire terorista, Tarik Jadaoun primea un salariu lunar de 100 de dolari si a fost trimis intr-un post de control terorist la frontiera Siriei cu Turcia.

Ulterior, teroristul belgian i-a invatat pe aproximativ 60 de copii cu varste cuprinse intre opt si 13 ani sa foloseasca arme de foc pentru a lupta de partea retelei Stat Islamic.

Tarik Jadaoun sustine ca a primit apoi sarcina de a coordona celule teroriste care urmau sa comita atentate in Europa. "Am facut inregistrari video in care indemnam mujahedinii din Europa, in principal din Franta si Belgia, sa comita atacuri sinucigase", a declarat el in fata anchetatorilor.

Islamistul belgian a ajuns in orasul Mosul, fostul fief irakian al retelei teroriste Stat Islamic, in 2015. In iulie 2017, a fost arestat de autoritatile irakiene.

Reteaua terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria, Stat Islamic in Irak si Levant / Daesh) ocupa teritorii in vestul Irakului, in nord-estul Siriei, in sud-estul Afganistanului, in nordul Egiptului si in nordul Libiei, unde a instituit un "califat". Membri ai organizatiei teroriste au comis o serie de atrocitati, inclusiv atentate in Occident, in principal in Franta, Belgia si Marea Britanie, soldate cu sute de morti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005326 (s)