Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 31    0

Lacramioara, un leac foarte popular pentru mai multe afectiuni

leacul primavara lacramioara
Se spune ca lacramioara este o planta purtatoare de noroc, aducand bunastare in orice gospodarie.
Cunoscuta in terminologia populara ca iarba margaritarului, clopotele, cercelus etc., lacramioara contine la nivelul clopoteilor si al fructelor rosii substante importante cum ar fi hetrozidele, saponozidele, glicozidele, kampferolul si ma opresc aici, ca sa nu plictisesc cu denumirile lor, utilzate in medicina, pentru tratarea diverselor afectiuni.
Astfel, sub forma de ceai, macerat, ulei, crema, tinctura, pulbere, vom adauga gingasa floare in lista celor mai binefacatoare plante pentru organismal uman.
Ceaiul de lacramioara
Este favorabil impotriva inflamatiei pulmonare, diuretic si tonicardiac, stimuland bataile inimii si ale respiratiei. Se prepara din 3-5 grame de flori uscate lasate 5 minute la infuzat in 200 de grame de apa fierbinte. Se beau doar doua cesti pe zi, nu inainte de a cere sfatul medicului.
De precizat ca frunzele si florile de lacramioara, recoltate inca de la inceputul infloririi, se pun la uscat, in locuri aerisite, ferite de lumina si de insecte.
Maceratul in vin sau in apa vie pe baza de flori de lacramioare
In popor, este vazut ca leac al durerilor de cap, ameteli, tremor al capului ori membrelor, dureri, reumatism, epilepsie si apoplexie.
Uleiurile si crema de lacramioare
Sunt uzitate din ce in ce mai mult in industria cosmetica si a parfumurilor (cunoastem cu totii mirosul deosebit al lacramioarei).
Tinctura de lacramioare, tratament homeopat
Se recomanda persoanelor ce sufera de endocardita infectioasa cronica, insuficienta mitrala, tahicardie, in intoxicatiile cu iod sau nicotina, puls mic, hipertensine, insuficienta cardiaca.
Pulberea de lacramioare
Un remediu suveran as zice impotriva durerilor persistente de cap (migrenelor) ar fi prizarea pulberii florilor uscate de lacramioare, ca in cazul tutunului. La fel se procedeaza si pentru inflamatii cronice oculare, ale urechilor ori foselor nazale (bune pentru ochi sunt si compresele din infuzie).
Precautii
Lacramioara este o planta toxica, daca vorbim , fireste, de cea salbatica, desi lucrarile de specialitate nu vorbesc de niciun caz grav de intoxicatie. Totusi, indicat ar fi sa consultati un specialist, sa nu depasiti dozele prescrise.
A, uitam sa va spun! Am citit pe site-ul “Plafar”, la observatii speciale, ca “s-au semnalat cazuri de intoxicatii grave, in special la copiii care au baut apa din vazele in care
Secretele.com

Citeste si...

6 Octombrie 2017
 1065    0
4 Octombrie 2017
 1103    0
4 Octombrie 2017
 853    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu