Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 77    0

ATACUL armat din Las Vegas: 59 de morti si peste 500 raniti! 18 arme de foc, descoperite in casa atacatorului

atac vegas2
Cel putin 59 de persoane au murit si alte 527 au fost ranite in urma atacului armat comis duminica seara, in orasul american Las Vegas, informeaza ABC News. Atacatorul a initiat un atac la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay, unde peste 22.000 de persoane participau la un festival de muzica country.
Cel putin 59 de persoane au murit si alte 527 au fost ranite in urma atacului armat comis in timpul unui concert in orasul american Las Vegas, informeaza ABC News.
Conform autoritatilor, bilantul victimelor ar putea creste.
Atacatorul a initiat un atac la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay, unde peste 22.000 de persoane participau la un festival de muzica country.
UPDATE 01:56
Anchetatorii americani au anuntat, marti, ca au descoperit 18 arme de foc, explozibil si munitie in locuinta barbatului suspectat de comiterea atacului armat din Las Vegas, in urma caruia cel putin 58 de oameni au murit, relateaza site-ul agentiei The Associated Press.
Seriful Joseph Lombardo a precizat ca perchezitiile au avut loc in orasul Mesquite din statul Nevada, la resedinta lui Stephen Craig Paddock.
In acelasi timp, cateva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confectiona dispozitive explozive, au fost gasite in masina barbatului suspectat de comiterea atacului armat.
Investigatorii intentioneaza sa o interogheze pe prietena lui Stephen Craig Paddock, dupa ce aceasta va reveni dintr-o calatorie la Tokyo.
Proprietarul unui magazin de arme din Mesquite, Nevada, a declarat ca Stephen Craig Paddock a cumparat arme de foc, dar ca nu a depistat niciun indiciu potrivit caruia barbatul ar fi fost instabil psihic.
Seriful Joseph Lombardo a mai precizat ca bilantul victimelor in urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morti si 527 de raniti. Conducerea Spitalului Universitar din Las Vegas a precizat ca 12 persoane sunt internate in stare critica.
UPDATE 20:39
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca un cetatean roman a fost identificata printre persoanele ranite in atacul armat de duminica, din Las Vegas.
”Inca de la momentul desfasurarii atacului care a avut loc astazi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Los Angeles a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca printre victime sunt cetateni romani. Potrivit informatiilor obtinute pana la acest moment, printre persoanele ranite in urma atacului a fost identificata o persoana de cetatenie romana. Aceasta a fost transportata si internata la un spital din regiune pentru ingrijiri medicale de specialitate”, informeaza MAE.
Consulul onorific al Romaniei la Las Vegas intentioneaza sa-l viziteze pe roman de indata ce starea de sanatate a acestuia va permite acest lucru.
”Consulatul General al Romaniei la Los Angeles este in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara. Ministerul Afacerilor Externe reitereaza condamnarea tuturor actelor de acest tip si respinge cu tarie violentele, indiferent de ratiune si forma de manifestare. Ministrul Teodor Melescanu transmite condoleante membrilor familiilor victimelor, intreaga sa compasiune persoanelor ranite in tragicul eveniment si exprima solidaritatea cu poporul american”, mai precizeaza sursa citata.

Citeste si...

2 Octombrie 2017
 1047    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu