Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 7 ore
 45    0

Ce se intampla, de fapt, cu corpul femeilor care nasc natural

nastere
"Largirea" vaginului apare in randul femeilor care nasc pe cale naturala, din cauza efortului substantial pe care il depunemusculatura vaginala in timpul travaliului. Exista metode de tratament: exercitiile Kegel (miscarile de contractare si decontractare a muschiului pubococcigian) si rejuvenarea vaginala.

Daca exercitiile nu dau rezultate, femeile se pot orienta spre rejuvenarea vaginala, procedura de „stramtare” si crestere a elasticitatii vaginului. „Operatia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza intre 30 si 90 de minute. Pacienta va fi supravegheata timp de trei zile, in functie de complexitatea interventiei si va trebui sa mearga lunar la control. Efortul fizic si contactul sexual sunt interzise in prima luna dupa operatie”, spune dr. Ioan Stoian, medic ginecolog.

Incontinenta urinara

Incontinenta urinara reprezinta pierderea involuntara de urina. Afectiunea se poate agrava in timpul sarcinii, din cauza modificarilor hormonale. In plus, cu cat durata travaliului a fost mai mare, cu atat riscul aparitiei incontinentei este mai mare. Se instaleaza frecvent intre sase si opt saptamani dupa nastere, iar in general, functia nervoasa revine la normal dupa sase luni de la nastere sau chiar dupa un an.

Tratamentul este acelasi ca in cazul vaginului largit, exercitii Kegel sau rejuvenare.

Hemoroizi

Dureri in zona anusului, sangerari rectale, mancarime, acestea sunt simptome clasice pentru aproximativ 90% dintre femei, imediat dupa nastere.

"In sarcina, uterul se mareste si este nevoie de o cantitate mare de sange in zona bazinului inferior, greutatea creste, se creeaza presiune pe intestinul gros si apar hemoroizii. Fara sa mai vorbim de momentul nasterii, in timpul contractiilor, cand presiunea este foarte mare si pot aparea chiar si fisuri anale", atrage atentia dr. Septimiu Alexandru, medic primar chirurgie generala.

Daca pacienta nu acuza simptome deosebite, singurele recomandari sunt limitarea con sumului de sare si piper, respectiv consumul de alimente bogate in fibre, activitate fizica si clisme regulate. In cazul in care hemoroizii sunt insotiti de constipatii, sangerari si dureri, este nevoie si de tratament medicamentos, iar cazurile grave necesita tratament chirurgical.

Sursa: doctorulzilei.ro

Citeste si...

9 Septembrie 2017
 1117    0
6 Septembrie 2017
 1289    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu