Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

Cum recunosti semnele de cancer ascuns, de pe unghie

unghie melanom 2
Exista un anume tip de cancer extrem de înselator. I se mai spune cancerul ascuns pentru ca poate fi confundat foarte usor cu anumite boli. Lipsa simptomelor evidente specifice maladiei numita cancer îi determina pe oameni sa îsi nelgijeze sanatatea.

Cancerul ascuns, vizibil pe unghii
Cancerul ale caror semne apar prima oara pe unghii este cancerul de piele, cu rata mare de dezvoltare mai ales vara, spun medicii.


„Desi cel mai frecvent se afla la nivelul fetei, urechilor si scalpului, îl gasim totusi si pe mucoasa genitala, afectata, de obicei, de un proces inflamator cronic sau de îmbatranire. Exista si carcinoame spinocelulare dezvoltate sub lama unghiala sau pe ulceratii cronice cum este cazul ulcerului de gamba.

Melanomul malign se poate dezvolta si pe zone nevazute de lumina cum ar fi talpa, spatiile interdigitale, pe mucoase sau chiar în ochi", sustine medicul Mihaela Leventer pentru site-ul doctoruzilei.ro.


„Melanomul malign arata ca o pata negricioasa sau neomogen cafenie, indiferent daca este pe spate, în scalp, pe mucoasa buzelor sau în spatiul interdigital. Un melanom subunghial apare, de obicei, ca o banda pigmentata ce afecteaza o parte de unghie si se revarsa spre zona de piele periunghiala.


Carcinomul spinocelular subunghial poate mima o ciuperca si necesita diagnosticul unui ochi experimentat. Alteori, tumorile acestea sunt niste excrescente relativ recente, care cresc nedureros si au tendinta la ulcerare", mai spune acelasi medic.

Citeste si...

9 Septembrie 2017
 1116    0
6 Septembrie 2017
 1288    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu