Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 14    0

UN DELICIU! Cum sa faci galuste din iaurt, gratinate la cuptor….

dasdas 678x381
Ingrediente

Pentru pesmet
150 g pesmet
2 linguri zahar
50 g unt
Pentru galuste
700 ml iaurt
4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat ( 160 g)
1 varf de cutit sare
2 oua
200 g gris
Pentru servit dupa gust si preferinta ( optional)
scortisoara / cacao
dulceata preferata
fructe proaspete
ciocolata topita, etc
Mod de preparare

Pentru pesmet
Rumeniti putin pesmetul impreuna cu zaharul in untul topit. Dati deoparte.

Pentru galuste
Puneti iaurtul la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, sarea, ouale batute, omogenizati repede si lasati pe foc pana ce amestecul incepe sa fiarba usor.
Turnati in ploaie tot cate putin gris si amestecati bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Lasati pe foc mic, amestecand continuu pana ce grisul incepe sa se ingroase, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca cca 15 min.
Luati cate 1 lingura din compozitia cu gris racita si formati galustesi sub forma de bile
cu ajutorul a doua linguri.
Puneti-le in tigaia cu pesmet si intoarceti pe toate partile pentru a se acoperi bine cu pesmet.
Transferati una langa alta intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins pentru cca 10-15 min, la 180 grade sau pana cand galustele sunt bine incalzite si pesmetul frumos rumenit.
Serviti imediat, cat sunt calde, simple sau pudrate cu scortisoara / cacao ori cu dulceata preferata.
Se potrivesc la fel de bine alaturi de fructe proaspete sau stropite cu ciocolata topita, etc.

Citeste si...

11 Iulie 2017
 1118    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu