Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 45    0

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsuni: ingredientele secrete ale unei retete simple

Dulceata de capsuni
Dulceata de capsuni reuseste sa capteze tot parfumul acestor fructe deosebite si reprezinta o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. 
Diferenta dintre dulceata si gem este data de consistenta: in dulceata fructele sunt relativ intregi (sau bucati mari), in vreme ce gemul este o pasta uniform, si de cantitatea de zahar folosita, dulceata fiind mai dulce. Alaturi de tanti Maria Popa, o pasionata a bucatariei, va prezentam cea mai simpla reteta de dulceata de capsuni.

Ingrediente:

1 kg capsuni
1 kg zahar
zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa spalati capsunile. Apoi, rupeti coditele si lasati fructele intregi, asezati-le intr-un vas si turnati zaharul peste ele. Vasul in care au fost puse fructele pentru dulceata de capsuni se lasa peste noapte in frigider. A doua zi puneti capsunile la fiert cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasati-le la fiert la foc mic si adunati din cand in cand spuma care se formeaza deasupra oalei. Aveti nevoie de trei borcane mici pe care trebuie sa le spalati bine, sa le limpeziti in mai multe ape si sa le scufundati pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. La fel procedati si cu capacele.


Scoateti-le cu grija din apa si lasati-le cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce dulceata de capsuni a fiert si a scazut pe jumatate, adaugati zeama de lamaie si apoi opriti focul. Pentru a verifica daca a fiert suficient luati cu o lingura putin gem de capsuni din oala in care au fiert fructele si puneti pe farfurie. Daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Apoi, puneti fierbinte in borcanele pe care le veti aseza pe o tava din inox, pentru a evita spargerea. Puneti imediat si capacele si lasati borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. Dulceata astfel preparata poate fi pastrat in camara si doi ani”, ne-a explicat Maria Popa.

Citeste si...

8 Iunie 2017
 1049    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu